8 maart internationale vrouwendag ‘great girls meet great women’

‘Koester je dromen en gá ervoor!’

Omdat het vandaag Internationale Vrouwendag is, organiseerde Hofplein Rotterdam samen met het Albeda College, een speciaal ontbijt met als thema ‘Great girls meet Great Women’. Bij het ontbijt in restaurant VIPZ schoven 28 Rotterdamse powervrouwen (‘women of Rotterdam’) aan bij 28 mbo-studentes van het Albeda College. Stuk voor stuk dames met Rotterdamse pit die hun sporen al ruimschoots hebben verdiend en graag hun energie doorgeven aan de toekomstige generatie. Doel is positieve inspiratie en aandacht voor de prettige verschijning en stempel die de vrouw op de maatschappij drukt.

Empowerment voor de toekomst
Met het ontbijt bundelen Albeda College en Hofplein Rotterdam haar krachten. Een natuurlijke verbinding want beiden werken dagelijks aan de toekomst van jongeren en bieden hen gelijke kansen, ongeacht wie ze zijn of waar zij vandaan komen. Onderwijs, ondernemendheid, kunst, creativiteit en empathie worden ingezet om de jeugd zich maximaal te laten ontwikkelen.

Inspiratie is Lilith, de progressieve-onafhankelijk dame uit het paradijs
Rode draad tijdens het ontbijt is Lilith, de eerste vrouw van Adam. Ze vluchtte het paradijs uit toen Adam haar probeerde te domineren en geen equivalent van haar wilde zijn. Later werd Lilith opgevolgd door Eva en is de zaak ‘Lilith’ in de doofpot gestopt. Lilith staat symbool voor gelijkheid en on-conventionaliteit. Thema komt van Hofplein Rotterdam die op dit moment werkt aan de voorstelling Lilith, als ode aan alle generaties vrouwen (6 t/m 29 april – Hofpleintheater).

Rotterdamse powervrouwen
“Als je jong bent, heb je dromen en ambities en die moet je nooit loslaten. Je zult veel mensen in je leven tegenkomen die bijvoorbeeld een bepaald vooroordeel over je hebben. Trek je er niks van aan en stop al je energie in het najagen van de dromen, daar kom je het verst mee.“ Het is een van adviezen die powervrouw en politica Salima Belhaj (Tweede Kamerlid D66) heeft aan de Albeda studentes.

Ook aanwezig waren onder meer Ina Sjerps (Algemeen Secretaris, Directeur Gemeente Rotterdam ), Kristel Baele (President Erasmus Univeristeit), Marianne van den Anker (presentator en oud-wethouder Leefbaar R’dam) en onderneemster Fauzia Mahomed Radja “De weg naar succes is niet simpel maar mijn persoonlijke boodschap wel, namelijk werk hard en ga ervoor.”

Derek Otte, stadsdichter van Rotterdam
De afsluiting van het ontbijt was in handen van Derek Otte, de stadsdichter van Rotterdam. Hij gaf de dames een enorme impuls met een speciale ode. “Ik ben heel blij dat ik vandaag positief mag bijdragen. Het is eigenlijk triest dat we een dag als deze nodige hebben. Maar anno 2018 is gelijkwaardigheid nog steeds niet de dagelijkse realiteit. Ook in ons land is er nog genoeg werk aan de winkel, kijk alleen al naar gelijke beloning voor gelijke arbeid.”

Info

‘Koester je dromen en gá ervoor!’ Omdat het vandaag Internationale Vrouwendag is, organiseerde Hofplein Rotterdam samen met het Albeda College, een speciaal ontbijt met als thema ‘Great girls meet Great Women’. Bij het ontbijt in restaurant VIPZ schoven 28 Rotterdamse powervrouwen (‘women of Rotterdam’) aan bij 28 mbo-studentes van het Albeda College. Stuk voor stuk […]