De blote kleren van de keizer

Tevreden zijn met wat je hebt

De keizer is niet populair. Hij wil niet regeren maar zit liever op zijn telefoon of uren achter Netflix. Daar moet verandering in komen vindt zijn moeder! Met behulp van lifeplanners, stylisten en fotografen, tovert bemoeierige mama de keizer om tot het perfecte voorbeeld voor social media! En het volk? Zij houden van de afgetrainde keizer. Bijna net zoveel als de keizer van zichzelf. Want nu de keizer er goed uit ziet, wil hij alleen maar meer: groter, gespierder en exclusiever! Op een dag verschijnt er een kledingmaker met een wel heel bijzonder voorstel. Durft de koning te verschijnen in het exclusieve, maar onzichtbare ontwerp van deze designer?
De blote kleren van de keizer is een doldwaze over the top komedie over je laten meeslepen in de likes van social media. Theatermaker Leander Breen maakt dit jaar de kerstvoorstelling met verbazingwekkende effecten, groots toneelspel en ontelbare omkledingen. Je begint aan tafel: tekst leren en analyseren. Tussendoor zing je regelmatig in een koor en nee, je hoeft niet van tevoren al supergoed te kunnen zingen. Daarna ga je aan de slag met onderzoeken en uitproberen. We zijn heel benieuwd naar jouw spelimpulsen. Show us some lef! Kortom, zie jij jezelf al in de grote zaal spelen? Ben je energiek, hou je van hard werken en heb je zin om lekker vet te spelen? Sluit je dan aan bij koningsfamilie van De blote kleren van de keizer!
PS: Je moet wel tegen een theatermaker met een stopwoordje kunnen!

 

Repetities en speeldata

De blote kleren van de keizer repeteert vanaf 3 september 2022 in het Hofpleintheater en op de Theaterschool. Voor de exacte repetitie- en speeldata klik je op de planning hieronder.

Planning repetitie- en speeldata

 

Kennismakingsworkshops

De gratis kennismakingsworkshops zijn bedoeld om de regisseurs te ontmoeten en een goed beeld van de werkwijze en dit project te krijgen. Je kan je voor kennismakingsworkshops voor verschillende projecten inschrijven zodat je een goed beeld krijgt van al het nieuwe aanbod. Voor sommige producties moet je auditie doen, dit vindt plaats ná de kennismakingsworkshops en inschrijven hiervoor kan vanaf zondag 22 mei. Dit vindt allemaal plaats in het Hofpleintheater.

Let op: Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud? Dan kán je gevraagd worden om als zogeheten ‘jonge speler’ in een paar voorstellingen van De blote kleren van de keizer mee te spelen. Lijkt je dat leuk, doe dan mee aan de kennismakingsworkshop voor de voorstelling. Na deze workshop vraagt de regisseur een aantal jonge spelers om daadwerkelijk mee te gaan doen. Er volgt dan geen auditie meer, dus je kan jezelf niet zelf inschrijven om mee te spelen. Meld je via de knoppen hieronder aan voor de kennismakingsworkshops.
De kennismakingsworkshops voor De blote kleren van de keizer vinden plaats op:

 • – Vrijdag 13 mei 16.30 – 18.00 uur (12+)
 • – Vrijdag 13 mei 18.30 – 20.00 uur (12+)
 • – Zaterdag 21 mei 12.00 – 13.30 uur (8 tot 12 jaar)

Kennismakingsworkshop nieuwe deelnemer Kennismakingsworkshop huidige deelnemer

Heb je al eens eerder meegedaan aan een cursus of voorstelling bij ons? Klik dan op ‘huidige deelnemer’, je hoeft dan niet opnieuw al je gegevens in te vullen. Is dit de eerste keer dat je aan een cursus of voorstelling mee wil doen? Klik dan op ‘nieuwe deelnemer’.

 

Audities

Inschrijven voor de audities kan vanaf zondag 22 mei. Iedereen is welkom, ook als je nog niet eerder meegespeeld hebt. Je doet auditie met een groep van ongeveer 15-20 deelnemers. Tijdens de auditie van anderhalf uur ga je met de makers (de regisseurs) van de productie verschillende theateroefeningen doen. Soms krijg je van te voren een opdracht om iets voor te bereiden, zoals het aanleren van een tekst. Door toneel te spelen kijken de makers welke spelers er passen bij de voorstelling en of er een wederzijdse klik is. Jouw voorkeur van wat het beste bij jou past qua thema, de maker en de planning telt ook mee. Deelname aan deze voorstelling kan alleen als je geselecteerd wordt.

We raden je aan om eerst een kennismakingsworkshop te volgen om te kijken of het bij je past qua thema, regisseur, werkwijze en beschikbaarheid.

Let op: Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud? Dan kán je gevraagd worden om als zogeheten ‘jonge speler’ in een paar voorstellingen van De blote kleren van de keizer mee te spelen. Lijkt je dat leuk, doe dan mee aan de kennismakingsworkshop voor de voorstelling. Na deze workshop vraagt de regisseur een aantal jonge spelers om daadwerkelijk mee te gaan doen. Er volgt dan geen auditie meer, dus je kan jezelf niet zelf inschrijven om mee te spelen. Meld je via de knoppen hier boven aan voor de kennismakingsworkshops.
De audities voor De blote kleren van de keizer vinden plaats op:

 • – Maandag 13 juni 16.30 – 18.00 uur (12+)
 • – Maandag 13 juni 18.30 – 20.00 uur (12+)
 • – Woensdag 15 juni 15.00 – 16.30 uur (12+)
 • – Woensdag 15 juni 17.00 – 18.30 uur (12+)

Inschrijven voor de audities kan vanaf zondag 22 mei. De uitslag hiervan krijg je in de week van 20 juni.
Auditie nieuwe deelnemer (vanaf 22 mei) Auditie huidige deelnemer (vanaf 22 mei)

Heb je vragen over het meespelen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina.

In het kort

 • • Vanaf 8 jaar
 • • sep 2022 – jan 2023
 • • Hofpleintheater
 • • € 550,- contributie
 • • € 10,- inschrijfgeld (alleen voor nieuwe deelnemers)
 • • Korting met Rotterdampas
 • • Steun van Jeugdfonds Cultuur mogelijk