De jongen achter in de klas – VOL

Een voorstelling over cultuur, beeldvorming en vriendschap

Vroeger stond er achter in het klaslokaal een lege stoel maar nu zit er een nieuwe jongen. Ahmet komt als oorlogsvluchteling uit Syrië in een schoolklas terecht. Hij is alleen wel een beetje raar: Hij praat nooit en lacht nooit en hij houdt niet van snoep – zelfs niet van citroenzuurtjes. Maar Alexa en haar vrienden zijn nieuwsgierig en zijn vastbesloten vriendschap met hem te sluiten. Ze verzinnen van alles om Ahmet te leren kennen. Hij heeft nogal wat meegemaakt en dan is het niet zo gek dat hij zo stil is. Of zou er meer aan de hand zijn? Ze besluiten Ahmet te helpen en bedenken een geniaal plan. Het beste idee van de wereld.

Gebaseerd op het boek De jongen achter in de klas van Onjali Q. Raúf en in de regie van Sanne Verkaaik.

Inschrijving

Deze voorstelling is vol. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Klik hier voor de planning

Bijzonderheden

Voor deze voorstelling moet je beschikbaar zijn in de herfst-, kerst- én de voorjaarsvakantie. We spelen een aantal voorstellingen op doordeweekse dagen tijdens schooltijd. Hiervoor moet je vrij vragen op je eigen school. De jongen achter in de klas speelt in juni 2021 in Theater het Kruispunt, Barendrecht.

Maatregelen

We hebben enorm veel zin om komend seizoen weer samen met jou aan de slag te gaan. Vanzelfsprekend met inachtneming van de dan geldende richtlijnen. Wanneer Hofplein opnieuw gedwongen wordt om de activiteiten te staken vanwege maatregelen ter bestrijding van het coronavirus, wordt de contributie voor seizoen 2020-2021 voor de gemiste lessen en repetities naar rato in mindering gebracht op de totale contributie, minus een “starttarief” van 15%.

In het kort

Periode: September 2020 – Juni 2021
Locatie: Rotterdam Noord & Rotterdam Delfshaven
Repetities: Weekend
140 repetitie-uren, 17 voorstellingen
Contributie: € 480,00
Inschrijfgeld € 25,- (alleen voor nieuwe deelnemers)
Korting met Rotterdampas

  • Steun van Jeugdfonds Cultuur
  • In termijnen betalen mogelijk