De club van lelijke kinderen

Op een dag geeft generaal Isimo het bevel om alle lelijke kinderen van het land op te pakken. Flaporen? Een grote neus? Maatje 44? Weg, van de straat ermee. Opgeruimd staat netjes! In een opvanghuis voor lelijke kinderen, dáár horen ze thuis. Met zijn sluwe plan zet generaal Isimo ouders en kinderen op het verkeerde been en krijgt zelfs hun medewerking. De generaal is tenslotte de machtigste man van het land, hij weet wat goed is voor zijn volk. Pas als diezelfde ouders beseffen wat er is gebeurd, is het te laat en zijn de kinderen al ver weggestopt. Op twee na. Voor hen begint een groot avontuur.

 
In 1987 schreef Koos Meinderts ‘De club van lelijke kinderen’, een spannend jeugdboek over een op hol geslagen generaal die het land wil ontdoen van alle lelijke kinderen. In 2004 bewerkt hij het verhaal, samen met cabaretier en schrijver Harrie Jekkers, tot een musical voor Jeugdtheater Hofplein. Een voorstelling vol wijsheid en humor, over liefde, woede, angst en verlies. Een modern sprookje, een verhaal van alle tijden. Ontroerend, subtiel, kritisch, actueel en vermakelijk.

Speciaal voor het 35-jarig jubileum van Jeugdtheater Hofplein trekken we deze fantastische voorstelling uit de kast en wordt dit mooie verhaal een nieuw eigentijds jasje gestoken.

Inschrijven

Ben jij minimaal 12 jaar en wil je meedoen aan deze voorstelling? In januari kun je de proefworkshop doen (datum volgt).

Klik hier voor de productieplanning

 

Aanbod

In het kort

Periode: februari 2020 – november 2020
Locatie: Delfshaven + Rotterdam Noord
Repetities: zaterdag, zomervakantie
Contributie: € 550,00
Korting met Rotterdampas

  • Steun van Jeugdfonds Cultuur
  • In termijnen betalen mogelijk