Dr. Proktor

Een waanzinnige kerst

Dr. Proktor is een krankzinnige professor. Nou ja, zo goed als. Eigenlijk is hij een oude uitvinder die wacht op zijn grote doorbraak. Maar zijn uitvindingen zijn vaak zo bijzonder eigenaardig, zoals het schetenpoeder, dat zijn grote doorbraak er maar niet van komt. Samen met zijn buurmeisje Lise en haar merkwaardige vriendje Bulle komt hij telkens in de meest bizarre situaties terecht. In dit wonderlijke verhaal reist Dr. Proktor met zijn meest recente uitvinding, de teletijdtobbe, terug in de tijd, om een oude liefde terug te vinden. Maar hij komt vast te zitten in de tijd en stuurt Bulle en Lise een raadselachtig kaartje.  Zij snellen hem natuurlijk  te hulp en komen tijdens hun reis in het verleden de meest uiteenlopende figuren tegen. Ze belanden in de Franse revolutie, ontmoeten Napoleon en later zelfs Jeanne d’ Arc.
De voorstelling Dr. Proktor is gebaseerd op de kinderboekenserie van de Noorse schrijver Jon Nesbø. Dr. Proktor wordt een weelderig aangeklede voorstelling waarbij groteske figuren over elkaar heen buitelen. Een kleurrijke vertelling vol humor, muziek en special effects onder regie van Jaco van der Moolen.

Inschrijving

Deelnemen aan deze voorstelling kan alléén als je minimaal 12 jaar bent, op de middelbare school zit en nadat je hiervoor bent geselecteerd. De selectieworkshops zijn in het Hofpleintheater, Benthemplein 13, op:

Zaterdag 20 juni 10.00 – 12.00 uur
Zaterdag 20 juni 13.00 – 15.00 uur
Zaterdag 20 juni 15.30 – 17.30 uur
Maandag 22 juni 18.00 – 20.00 uur

Inschrijven voor de selectieworkshop kan via onderstaande buttons.

Nieuwe deelnemer
Huidige deelnemer

Klik hier voor de planning

Bijzonderheden

Voor deze voorstelling moet je beschikbaar zijn in de herfst- en kerstvakantie. We spelen een aantal voorstellingen op doordeweekse dagen tijdens schooltijd. Hiervoor moet je vrij vragen op je eigen school.

Maatregelen

We hebben enorm veel zin om komend seizoen weer samen met jou aan de slag te gaan. Vanzelfsprekend met inachtneming van de dan geldende richtlijnen. Wanneer Hofplein opnieuw gedwongen wordt om de activiteiten te staken vanwege maatregelen ter bestrijding van het coronavirus, wordt de contributie voor seizoen 2020-2021 voor de gemiste lessen en repetities naar rato in mindering gebracht op de totale contributie, minus een “starttarief” van 15%.

Aanbod

In het kort

Periode: September 2020 – januari 2021
Locatie: Rotterdam Delfshaven + Rotterdam Noord
Repetities: Weekend
175 repetitie-uren, 19 voorstellingen
Contributie: € 550,00
Korting met Rotterdampas

  • Steun van Jeugdfonds Cultuur
  • In termijnen betalen mogelijk