Korte theatercursus 8-12 jaar 11 weken

Ontwikkelen en plezier!

Theater is een speelse ontdekkingstocht waar plezier, eigen verhalen, emoties en de mogelijkheden van een podium samen komen.

Hier ontdekken en onderzoeken deelnemers hun fysieke mogelijkheden. Zo experimenteren we met verschillende soorten (non-verbale) taal en gaan we op zoek naar de betekenis en interpretatie van een tekst, lied of een beweging. De deelnemers ontdekken dat hun eigen ideeën en fantasieën waardevol zijn om te delen en mee te werken. Hoe krijg je een publiek zover dat ze je gelooft? Hoe schakel je tussen emoties? Hoe ga je om met tekst en op welke manier vertel jij het verhaal? De verbeelding wordt flink geprikkeld en terwijl we met elkaar theater maken worden nieuwe vaardigheden ontdekt en verder ontwikkeld. Zo ontstaan inzichten in spelen, jezelf en de wereld om ons heen. Verlegenheid wordt lef en spel wordt theater.

Voor kinderen in de leeftijd 8-12 jaar duurt dit theateraanbod twee uur. Iedere week een uur spel en iedere week een uur zang óf dans.

Bijzondere dagen

Aan het einde van de cursus is er een bijzondere dag: de grote Presentatiedag. Op deze dag presenteer je samen met je groep iets van wat je ontdekt en gemaakt hebt, met familie en vrienden als publiek.

 

Locaties, data en tijden

Klik op de button voor alle leslocaties van Jeugdtheater Hofplein. Kies de locatie bij jou in de buurt voor meer info over data en tijden.

Leslocaties Jeugdtheater Hofplein 

Inschrijven

Let op: met deze korte cursus 11 weken stroom je in in de lange cursus. Je komt dus in een groep die in september gestart is.

Schrijf je nu in via de onderstaande buttons. Bij nieuwe deelnemers wordt € 25,- inschrijfgeld in rekening gebracht.

Nieuwe deelnemer

Huidige deelnemer

Maatregelen

We hebben enorm veel zin samen met jou aan de slag te gaan. Vanzelfsprekend met inachtneming van de geldende richtlijnen. Wanneer Hofplein gedwongen wordt om de activiteiten te staken vanwege maatregelen ter bestrijding van het coronavirus, wordt de contributie voor seizoen 2020-2021 voor de gemiste lessen en repetities naar rato in mindering gebracht op de totale contributie, minus een “starttarief” van 15%.

In het kort

8-12 jarigen

  • Alle locaties
  • Duur: 11 weken van 2 uur
  • Kosten: €162,–
  • Start: januari 2021
  • Steun van Jeugdfonds Cultuur