Lange theatercursus 8-12 jaar

Ontwikkelen en plezier!

Theater is een speelse ontdekkingstocht waar plezier, eigen verhalen, emoties en de mogelijkheden van een podium samen komen.

Hier ontdekken en onderzoeken deelnemers hun fysieke mogelijkheden. Zo experimenteren we met verschillende soorten (non-verbale) taal en gaan we op zoek naar de betekenis en interpretatie van een tekst, lied of een beweging. De deelnemers ontdekken dat hun eigen ideeën en fantasieën waardevol zijn om te delen en mee te werken. Hoe krijg je een publiek zover dat ze je gelooft? Hoe schakel je tussen emoties? Hoe ga je om met tekst en op welke manier vertel jij het verhaal? De verbeelding wordt flink geprikkeld en terwijl we met elkaar theater maken worden nieuwe vaardigheden ontdekt en verder ontwikkeld. Zo ontstaan inzichten in spelen, jezelf en de wereld om ons heen. Verlegenheid wordt lef en spel wordt theater.

Voor kinderen in de leeftijd 8-12 jaar duurt dit theateraanbod twee uur. Iedere week een uur spel en iedere week een uur zang óf dans. Afhankelijk van de locatie start je met dans en volgt de zang na de kerstvakantie. Voor sommige locaties is dit andersom en start je met zang en volgt dans daarna.

Bijzondere dagen
Gedurende het jaar zijn er ook nog een paar bijzondere dagen: de Kijkdag, waarin we vlak voor de kerstvakantie de eerste helft van het seizoen afsluiten en tot slot de grote Presentatiedag in het Hofpleintheater of Theater het Kruispunt.

Hofpleinpas

Omdat we theater kijken net zo belangrijk vinden als theater spelen, krijg je jouw persoonlijke Hofpleinpas waarmee je altijd korting krijgt op onze voorstellingen + een vrijkaart waarmee je 1x geheel gratis naar een Hofplein voorstelling kan! Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om drie kaarten met korting aan te schaffen voor je ouders/verzorgers, familie of vrienden à € 8,00 per stuk.

 

Locaties, data en tijden

De data en tijden voor de verschillende locaties zijn nog niet bekend. Deze cursus start in september 2021. Vanaf 1 mei 2021 kun je je inschrijven.

In het kort

8-12 jarigen

  • Alle locaties
  • Duur: 25 weken van 2 uur
  • Kosten: €311,00-
  • Inschrijfgeld: € 25,- (alleen voor nieuwe deelnemers)
  • Start: september 2020
  • Steun van Jeugdfonds Cultuur