Lange theatercursus 8-12 jaar

Ontwikkelen en plezier!

Theater is een speelse ontdekkingstocht waar plezier, eigen verhalen, emoties en de mogelijkheden van een podium samen komen.

Hier ontdekken en onderzoeken deelnemers hun fysieke mogelijkheden. Zo experimenteren we met verschillende soorten (non-verbale) taal en gaan we op zoek naar de betekenis en interpretatie van een tekst, lied of een beweging. De deelnemers ontdekken dat hun eigen ideeën en fantasieën waardevol zijn om te delen en mee te werken. Hoe krijg je een publiek zover dat ze je gelooft? Hoe schakel je tussen emoties? Hoe ga je om met tekst en op welke manier vertel jij het verhaal? De verbeelding wordt flink geprikkeld en terwijl we met elkaar theater maken worden nieuwe vaardigheden ontdekt en verder ontwikkeld. Zo ontstaan inzichten in spelen, jezelf en de wereld om ons heen. Verlegenheid wordt lef en spel wordt theater.

Voor kinderen in de leeftijd 8 t/m 12 jaar (basisschool) duurt dit theateraanbod twee uur. Iedere week een uur spel en iedere week een uur zang óf dans. Afhankelijk van de locatie start je met dans en volgt de zang na de kerstvakantie. Voor sommige locaties is dit andersom en start je met zang en volgt dans daarna.

Bijzondere dagen

Gedurende het jaar zijn er ook nog een paar bijzondere dagen: de Vriendendag, waarin je iemand mee mag nemen, de Kijkdag, waarin we vlak voor de kerstvakantie de eerste helft van het seizoen afsluiten en tot slot de grote Presentatiedag in het Hofpleintheater, Theater het Kruispunt of Theater Twee Hondjes.

Hofpleinpas

Omdat we theater kijken net zo belangrijk vinden als theater spelen, krijg je jouw persoonlijke Hofpleinpas waarmee je altijd korting krijgt op onze voorstellingen + een vrijkaart waarmee je 1x geheel gratis naar een Hofplein voorstelling kan! Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om drie kaarten met korting aan te schaffen voor je ouders/verzorgers, familie of vrienden à € 8,00 per stuk.

Inschrijven

Inschrijven voor de lange cursus van 25 weken is op dit moment niet meer mogelijk. Wil je op de hoogte worden gehouden van proeflessen en de start van de inschrijving voor seizoen 2020/2021 vul dan je gegevens in via het interesseformulier.
Interesseformulier
Na de meivakantie bezig blijven met theater? Schrijf je dan via onderstaande button in voor de korte cursus.
Korte cursus

Aanbod

  •   
  •  
  •   start seizoen 20-21

In het kort


CURSUS 2020-2021

8-12 jaar

  • Inschrijven voor de lange cursus in het nieuwe theaterseizoen kan vanaf 1 mei 2020.