ROETSJ

Midden in de wijk

Op 1 september 1948 werd midden in de wijk bij het Afrikaanderplein een speeltuinvereniging opgericht. In 1951 kwamen de eerste echte speeltoestellen. Deze speeltuin is voor kinderen een centrale plek en veilige speelomgeving in de wijk geworden. De plek waar kinderen met allerlei verschillende culturele achtergronden elkaar ontmoeten en met elkaar spelen.

ROETSJ gaat over de kinderen uit de Afrikaanderwijk, over jouw roots, jouw verhalen en de avonturen die jij als kind in de wijk beleeft. ROETSJ gaat ook over de speeltuin in Afrikaanderwijk, de geschiedenis van de wijk en over Rotterdam. Onder leiding van theatermaker en choreograaf Malika Vermeij ga je aan de slag tijdens repetities op zaterdagochtend.

De voorstelling gaat daarna in september 2021 in première in de theaterzaal van ‘t Klooster en speelt ook nog in het Hofpleintheater en in drie andere Huizen van de Wijk in Rotterdam.

Opgeschort

Naar aanleiding van de verscherpte coronamaatregelen, sluiten wij onze deuren t/m 19 januari. De repetities van ROETSJ zijn opgeschort. We hopen na de lockdown alsnog aan de slag te kunnen met dit project.

In het kort

Periode: februari 2021 – oktober 2021
Locatie: Afrikaanderwijk, Verzamelgebouw Het Klooster
Repetities: Zaterdag, 22 repetities, 5 voorstellingen
Contributie: Kan je het niet betalen? Geen zorgen. Hofplein maakt deze voorstelling met steun van Jeugdfonds Sport en Cultuur. Dit fonds betaalt jouw contributie als je dat zelf niet kan zodat je gewoon mee kan doen.