Soda Kid

Ontdek jouw superkracht

Bobbi heeft een onspectaculair leven: overdag wordt ze nauwelijks opgemerkt in de klas en haar middagen besteed ze aan haar chagrijnige, werkloze vader ontwijken, superhelden-series kijken en stiekem alle blikjes energydrink opmaken uit de koelkast. O ja: en zich vreselijk storen aan alle ellende die volwassenen aanrichten in deze wereld: slechte wereldleiders, dierenleed en milieuproblemen. Wanneer Bobbi per ongeluk ontdekt dat ze superkrachten heeft, besluit ze haar leven drastisch om te draaien. Ze raapt lege soda-blikjes bij elkaar, soldeert ze tot een flitsend harnas en zo verrijst een nieuwe superheld: Soda Kid!
Soda Kid gaat over de held in jezelf vinden. Met veel superpower, humor en brutaliteit verandert het theater in een galaxy waar de energie door het dak vliegt!

Theatermakers Ben van der Meij en Iris Heusschen bundelen hun krachten en wagen zich aan de heldhaftige voorstelling Soda Kid, gespeeld door jongeren en kinderen. Samen zoeken ze naar een antwoord op de vraag: hoe word ik de held van mijn eigen verhaal?

Ben jij dapper, energiek en rechtvaardig? Of lijkt het je gewoon superleuk om mee te spelen? Schrijf je dan in voor een kennismakingsworkshop!
 

Repetities en speeldata

Voor deze voorstelling is speciaal gekozen voor het mixen van verschillende spelers leeftijden. Er wordt zowel met 12+ als iets jongere kinderen gewerkt omdat juist de dynamiek en uitwisseling van ervaringen tussen deze twee doelgroepen het vertellen van dit verhaal versterkt. Soda Kid repeteert vanaf zaterdag 20 november op onze locatie Delfshaven en het Hofpleintheater. De voorstelling speelt niet alleen in het Hofpleintheater, maar ook in Theater het Kruispunt Barendrecht. Voor de exacte repetitie- en speeldata klik je op de planning hieronder. Let op dat je alle data vermeld in de planning beschikbaar moet zijn!

Planning repetitie- en speeldata
 

Kennismakingsworkshop

Een goed beeld van de werkwijze en de voorstelling krijg je door deel te nemen aan een kennismakingsworkshop. Er zijn verschillende momenten waarop dit kan: voor de groep 9 t/m 12 jaar kan dit op woensdag 21 april 16.30-18.00 uur op de Theaterschool, Pieter de Hoochweg en op zondag 2 mei 10.00 – 11.30 uur in het Hofpleintheater of op het plein ervoor. Voor de groep 12+ kan dit op zaterdag 24 april 10.00-11.30 uur in de Theaterschool, Pieter de Hoochweg, op zondag 2 mei 12.30 – 14.00 uur of zondag 2 mei 14.30 – 16.00 uur in het Hofpleintheater of op het plein ervoor. Deelname is gratis, aanmelden is noodzakelijk via onderstaande button.
Inschrijven kennismakingsworkshop nieuwe deelnemer
Inschrijven kennismakingsworkshop huidige deelnemer
 

Auditie

Om mee te spelen in deze voorstelling, moet je auditie doen. We zoeken vijf kinderen tussen 9 en 12 jaar en twintig jongeren vanaf 12 jaar. De auditie voor kinderen vindt plaats op woensdag 16 juni 17.00-18.30 uur. De auditie voor jongeren vanaf 12 jaar vindt plaats op woensdag 16 juni van 19.00-20.30 uur en op donderdag 17 juni 17.00-18.30 uur. Inschrijven voor de auditie via onderstaande button.
Inschrijving auditie nieuwe deelnemer (vanaf 3 mei)
Inschrijving auditie huidige deelnemer (vanaf 3 mei)

 

Maatregelen

We hebben enorm veel zin om samen met jou aan de slag te gaan. Vanzelfsprekend met inachtneming van alle (nog) geldende richtlijnen. We sturen pas de factuur zodra we zeker weten dat we van start kunnen. Wanneer Hofplein gedurende het seizoen opnieuw gedwongen wordt om de activiteiten te staken vanwege maatregelen ter bestrijding van het coronavirus, wordt de contributie voor de gemiste lessen en repetities naar rato in mindering gebracht op de totale contributie, minus een starttarief van 15%.

 

Video

In het kort

  • • Vanaf 9 en vanaf 12 jaar
  • • november 2021 – mei 2022
  • • Rotterdam Delfshaven & Hofpleintheater
  • • € 480,- contributie
  • • € 10,- inschrijfgeld (alleen voor nieuwe deelnemers)
  • • Korting met Rotterdampas
  • • Steun van Jeugdfonds Cultuur mogelijk