Theatercursus 12+

Verdiepingsprogramma

Heb jij zin om lekker theaterlessen te volgen, veel te spelen en nieuwe dingen uit te proberen? Kies dan voor het verdiepingsprogramma. Met verschillende ervaren theatermakers ga je aan de slag en ontdek je hoe groot de wereld van het theater eigenlijk is. Improviseren, werken met tekst, fysiek theater, dramaturgie, zelf theater maken, het komt allemaal aan bod. In dit programma ga je nieuwe uitdagingen aan, werk je aan je vaktechnische vaardigheden en krijg je de kans om je verder te ontwikkelen als speler zonder dat je je richt op een rol of voorstelling. We hebben dit seizoen vijf verschillende soorten theatercursussen waar je aan mee kunt doen.
 

  Lekker improviseren 12+
  Je gaat iedere week aan de slag met improvisatie. Je gaat vooral heel veel de vloer op om de do’s en don’ts van het improvisatie vak te ontdekken en heel veel lol te maken. Hoe bouw je scène op? Wat is blokkeren? Hoe volg je een impuls? Hoe speel je door als je publiek moet lachen? Met je groep bezoek je het Jongeren Theater Festival in april 2024.
  Leslocatie: Rotterdam-Noord, woensdag

   

   Verdiepingsjaar 12+
   Deze cursus past goed bij spelers die zichzelf verder willen uitdagen en willen proeven aan verschillende kanten van het toneelspelen.
   De cursus bestaat uit vier verschillende blokken van 6 á 7 lessen van 2 uur.
   Ieder blok wordt gegeven door een andere theatermaker met een andere expertise. Zo komen o.a. teksttoneel en fysiek theater aan bod.
   Met je groep bezoek je het Jongeren Theater Festival in april 2024.
   Leslocatie: Delfshaven, zondag

    

    Toneelspelen 12+
    Ga aan de slag met toneelspelen en theater maken!
    Op maandagavond ga je 1,5 uur aan de slag met toneelspelen en theater maken. Je sluit de cursus af met een eindpresentatie in het Jongeren Theater Festival in april 2024.
    Leslocatie: Hillegersberg, maandag

     

     Macbeth en de heksen 12+
     Wat zijn heksen eigenlijk, hoe zien ze eruit, en wat kunnen ze? In sprookjes dragen ze malle zwarte hoeden en zwarte mantels, en vliegen ze rond op bezemstelen. En volgens de toneelschrijver William Shakespeare kunnen ze drie voorspellingen doen. Wat is het nou?! En wat gebeurt er als Macbeth de heksen tegenkomt? Ga met ons mee in de gekke, grappige, en fantasievolle en sprookjesachtige wereld van “Macbeth en de heksen”.
     Leslocatie: Rotterdam-Zuid, zaterdag

      

      Talenttraject 14+
      Het talenttraject is er voor spelers die serieus aan de slag willen met hun ontwikkeling als maker en speler en misschien wel de ambitie hebben om door te stromen naar een MBO of HBO theateropleiding. Bij het talenttraject krijg je 4 uur per week les van ervaren docenten. Je krijgt les in spel, beweging en toneelschrijven. Naast de lessen volg je het vak theatermaken waar je zelf onder leiding van een theatermaker een kleine voorstelling maakt voor op het Jongeren Theater Festival in april 2024. Bekijk deze pagina voor meer informatie.
      Leslocatie: Delfshaven, zaterdag

      

     Voor vragen over deze cursus neem je contact op met Eva of Robert: 010-2435055 of kantoor@jeugdtheaterhofplein.nl. Schrijf je nu in via de onderstaande buttons. Bij nieuwe deelnemers wordt € 10,- inschrijfgeld in rekening gebracht.

      

     Inschrijven lange theatercursus

     Nieuwe deelnemerHuidige deelnemer
      

     Inschrijven korte theatercursus

     De lange cursus is ook te boeken als twee korte cursussen, als je eerst wil proeven van theater. Je kunt in september en januari starten met een korte cursus. Op die manier kun jij jouw theaterseizoen flexibel inrichten.

     Nieuwe deelnemerHuidige deelnemer
      

     Data-overzicht per locatie

      

      
     Bekijk hier al onze leslocaties.
      

In het kort

  CURSUS SEP 2023 – APR 2024

 • • Vanaf 12 jaar
 • • Rotterdam Delfshaven, Noord, Zuid en Hillegersberg
 • • € 335,-
 • • Inschrijfgeld € 10,- (alleen voor nieuwe deelnemers)
 • • Korting met Rotterdampas
 • • Steun van Jeugdfonds Cultuur

 

  Hofpleinpas
  Alle leerlingen krijgen de Hofpleinpas, hiermee kan je voor € 5,- naar alle Hofplein-voorstellingen.

 

  Voorstellingsbezoek
  Omdat we theater kijken net zo belangrijk vinden als theater spelen, worden al onze leerlingen één keer per seizoen uitgenodigd voor een voorstellingsbezoek.

 

  Bijzondere dagen
  Gedurende het jaar zijn er een aantal bijzondere dagen: de Vriendendag, de dag waarop alle leerlingen iemand mee mogen nemen naar de les, de Kijkdag waarin we vlak voor de kerstvakantie de eerste helft van het seizoen afsluiten en tot slot de grote Presentatiedag tijdens het Jongeren Theater Festival.

 

  Chaosweekend
  Ieder jaar organiseren we voor al onze spelers vanaf 12 jaar een onvergetelijk Chaosweekend. Dit is de enige nacht waarin je bij Hofplein kunt blijven slapen! Bereid je voor op verrassingen en gekkigheid, want je komt terecht in een gigantisch theaterlaboratorium met verschillende workshops, projecten en ervaringen. We werken zelfs ’s nachts door aan een bijzondere voorstelling die we ’s morgens presenteren aan familie en vrienden.