Theaterlab 12+

Theater (verder) ontdekken? Stap in het lab van Hofplein!

Voor alle jongeren vanaf de middelbare school biedt Hofplein een uitdagend en verdiepend traject: het Theaterlab. Samen met twee theatermakers onderzoek je in 25 weken wat theater méér te bieden heeft dan wat je al kent!

De eerste helft van het traject (start september) staat in het teken van de ontdekkingstocht: iedere week probeer je nieuwe ideeën uit en zoek je grenzen op. Bijvoorbeeld door te experimenteren met geluid of multimedia, of door op een onverwachte plek theater te maken. Ook jouw eigen grenzen komen aan bod; persoonlijke inbreng en bevlogenheid zijn namelijk net zo belangrijk als het trainen van je theatervaardigheden. In de tweede helft (vanaf januari) gaat het om het toepassen van deze ervaringen en werk je naar een voorstelling toe.

Bijzondere dagen

Gedurende het jaar zijn er ook nog een paar bijzondere dagen: het Chaosweekend waarbij je in de herfstvakantie samen met alle Hofpleiners vanaf 12 jaar verschillende workshops kunt volgen. Als je 14 jaar of ouder bent, kun je zelfs ’s avonds laat een presentatie maken en overnachten op de Theaterschool, de Kijkdag waar je jouw theaterervaringen van de eerste helft van het jaar zien en het On Stage Festival in april; hier speel je 3 keer jouw voorstelling én kun je zelf voorstellingen bekijken.

Hofpleinpas

Omdat we theater kijken net zo belangrijk vinden als theater spelen, krijg je jouw persoonlijke Hofpleinpas waarmee je altijd korting krijgt op onze voorstellingen + een vrijkaart waarmee je 1x geheel gratis naar een Hofplein voorstelling kan! Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om drie kaarten met korting aan te schaffen voor je ouders/verzorgers, familie of vrienden à € 7,50 per stuk.

De Locaties

Het Theaterlab wordt aangeboden op 14 locaties; Rotterdam Noord en Delfshaven kennen zelfs meerdere programma’s. Alle met hetzelfde doel: ontdekken en toepassen. Elk lab kent een andere leidraad (van Shakespeare tot Social Media), theatermakers én disciplines. Naast spel wordt er met dans, zang, muziek, video, fysiek theater of schrijven gewerkt. Vaak vind je bij de dichtstbijzijnde locatie al meer dan genoeg aanleiding om te onderzoeken, te leren en te doen. En soms biedt juist een lab wat verderop net dát stukje waarin jij wilt verdiepen…Waar dan ook; schrijf je op tijd in want het aantal plaatsen is beperkt!

Inschrijven

Geïnteresseerd in Theaterlab 12+ seizoen 19-20, klik dan hier voor het interesseformulier. We houden je dan op de hoogte over proeflessen en laten je weten wanneer de inschrijvingen starten!

 

 

In het kort

  • 25 repetities
  • 2,5 uur per week
  • September 2018 – April 2019
  • 3 voorstellingen van 20-25 min
  • Deelname Chaosweekend
  • Inschrijving zonder selectie
  • Op alle locaties
  • Kosten € 395,00
  • Steun van Jeugdfonds Cultuur
  • In termijnen betalen mogelijk