Theater voor deelnemers met een verstandelijke beperking

Plezier voorop!

Theater voor deelnemers met een verstandelijke beperking is het leukste wat er is; energiek, gefocust, grappig, serieus …

Precies zoals het theateraanbod voor ieder ander kind óók is! De theatercoaches passen zoveel mogelijk maatwerk toe. Wat kan een deelnemer, waar zit zijn of haar kracht, energie en verbeelding. Vanaf de eerste dag werken we aan sociale en vooral theatrale vaardigheden. We spelen verhalen na en kijken hoe ver iedere deelnemer kan gaan met zijn fantasie. In de tweede helft van het jaar gaan we echt aan de slag met het werken aan een voorstelling. Hierin speelt iedereen een rol die op het lijf is geschreven. Deze voorstelling speelt twee keer tijdens Het Theaterfestival van de Onbeperkte Fantasie.

De locaties Delfshaven en Hoeksche Waard verschillen van elkaar. In Delfshaven doen kinderen en jongeren mee aan dit theateraanbod en in de Hoeksche Waard de volwassen deelnemers. Op beide locaties focust het programma zich op spelvaardigheden en dans/beweging.

Voorafgaand aan het programma vindt telefonisch met ouders een gesprek plaats om te weten wat de mogelijkheden, interesses en mogelijke aandachtspunten zijn van een deelnemer. Op basis van het telefoongesprek wordt bepaald in welke groep de deelnemer het beste tot zijn recht komt.

 

Inschrijven

Klik op ‘Inschrijven nieuwe deelnemer’ wanneer je nog niet eerder deelnemer bent geweest bij Hofplein. Heb je al eerder theater gespeeld bij Hofplein? Klik dan op ‘Inschrijven huidige deelnemer’

Inschrijven nieuwe deelnemer

Inschrijven huidige deelnemer

 

Maatregelen

We hebben enorm veel zin om komend seizoen weer samen met jou aan de slag te gaan. Vanzelfsprekend met inachtneming van de dan geldende richtlijnen. Pas wanneer we écht zeker weten dat alles door kan gaan, sturen we een factuur.

 

Expositie

Spelers van het Theaterfestival van de Onbeperkte Fantasie werden gefotografeerd als hun droomrol: Gepetto, koningin, douanier en nog veel meer. Bekijk de expositie hieronder.

In het kort

  • 25 weken
  • 2 uur, aaneensluitend, per week
  • Leeftijd: vanaf 6 jaar
  • September 2020 – April 2021
  • Dag: Woensdag & Donderdag
  • Kosten: € 311,-
  • korting met Rotterdampas

  • Steun van Jeugdfonds Cultuur
  • In termijnen betalen mogelijk