Aladdin van het Afrikaanderplein

Durven zijn wie je bent

Op het bruisende Afrikaanderplein in Rotterdam helpt Aladdin zijn moeder op de markt met haar marktkraam. Tussen de kraampjes met groenten en kruiden gebeurt altijd wel wat. Hier voelt hij zich thuis.

Maar vandaag is een belangrijke dag, want Aladdin gaat naar de middelbare school. En daarvoor moet hij voor het eerst in zijn leven de vertrouwde Afrikaanderwijk verlaten, waar ook zijn beste vrienden wonen, en de Erasmusbrug over naar Rotterdam-Noord.

Op zijn nieuwe school is het allemaal heel anders, daar heeft iedereen dure iPhones en draagt iedereen merkkleding. Hij wordt geconfronteerd met het feit dat hij thuis niet zoveel te besteden heeft en hij voelt zich niet echt op zijn gemak, hij durft niemand te vertellen dat hij in de Afrikaanderwijk woont. Vooral niet aan Jasmine!

Om indruk te maken doet Aladdin zich anders voor dan hij werkelijk is… Maar, kan hij dat volhouden? En was dat eigenlijk wel nodig?

Geïnspireerd op het bekende verhaal uit Duizend-en-een-nacht.Aladdin van het Afrikaanderplein

loading...

Voor vragen over het reserveren van jouw kaartje kan je contact opnemen via info@jeugdtheaterhofplein.nl of 010 243 50 55.

Kinderfeestje

Ben jij binnenkort jarig en wil je jouw kinderfeestje in het Hofpleintheater vieren? Dat kan! Kom met jouw vrienden kijken naar Aladdin van het Afrikaanderplein.

Wij dekken een speciale feesttafel voor jou en je vrienden in onze foyer. Vanaf een uur voordat de voorstelling begint kunnen jullie hier cadeautjes uitpakken. Natuurlijk staat er wat lekkers en drinken klaar. En ondertussen maak je ook nog je eigen accessoire zodat je er helemaal bij hoort als je in de voorstelling zit!

Voor meer informatie kan je terecht op deze pagina.

Cast & crew

Cast

Alba Achterbosch, Dalil Baas, Layla Benjamin, Kayla Boudine, Berkay Cifci, Begüm Ciftci, Eva Daal, Kaylen de Die, Megan van Doorne, June Elshot, Carmen Hoogvorst, Aicha Jalloh, Emir Kan, Zarah Faye Keizerwaard, Britt de Kimpe, Jero Konu, Piet Koole, Gini Kooyman, Milou Kortland, Dilara Lima Rodrigues, Wout van der Linde, Austin, Lionaar, Floris Lokkerbol, Roos de Moor, Thijs Nieuwenhuis, Aimee van Ooststroom, Vera Poorthuis, Justin Radjpalsingh, Nova Ramos, Janneke Rijsdijk, Senna Rijsdijk, Inoa dos Santos, Juliette Schilperoort, Kick Schrammeijer, Yva Spilt, Sadee Udenhout, Jasmijn van Ulden, Lisa Verloo, Ilana Volwerk, Olaf Vondenhoff, Jeroen de Waard en Oumaima Yahiaoui.

 

Crew

  Regie

  Anne Vera Langenberg - Regie en script

  Rik van der Loos - Regie en zang

 

  Choreografie

  Malika Vermeij

  Janai Bart

 

  Kostuum

  Hanne Pierrot - Kostuumontwerp

  Yvette Bras - Coördinator kostuumatelier

 

  Decor

  Jari van Winsen - Decorontwerp

  David van der Wees - Decoratelier

 

  Techniek

  Jonas Franquet - Lichtontwerp

  Kim van Wijk - Hoofd techniek

 

 

  Productieleider

  Enno Lobo

Embed HTML is niet beschikbaar.

Foto's

Info

 • Locatie:
  Hofpleintheater

 • Wanneer:

 • Grote zaal Familievoorstelling    Leeftijd: 6+