De jongen achter in de klas

Cultuur & vriendschap

Vroeger stond er achter in het klaslokaal een lege stoel maar nu zit er een nieuwe jongen. Ahmet komt als oorlogsvluchteling uit Syrië in een schoolklas terecht. Hij is alleen wel een beetje raar… Ahmet praat nooit en lacht nooit en hij houdt niet van snoep, zelfs niet van citroenzuurtjes. Maar Alexa en haar vrienden zijn nieuwsgierig en zijn vastbesloten vriendschap met hem te sluiten. Ze verzinnen van alles om Ahmet te leren kennen. Hij heeft nogal wat meegemaakt en dan is het niet zo gek dat hij zo stil is. Of zou er meer aan de hand zijn? Ze besluiten Ahmet te helpen en bedenken een geniaal plan. Het beste idee van de wereld.

De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek van Onjali Q. Raúf, een Engelse auteur en de oprichtster van de mensenrechtenorganisatie Making Herstory. Raúf hielp vluchtelingen in Calais en Duinkerken, waar ze, na een ontmoeting met een Syrische moeder en haar baby, geïnspireerd raakte een boek te schrijven over de vluchtelingencrisis, door de ogen van een kind: De jongen achter in de klas.

 

Kaartje inclusief consumptie

Bij deze voorstelling reserveer je een kaartje inclusief consumptie. De jongen achterin de klas speelt zonder pauze en het drankje dat is inbegrepen krijg je voorafgaand aan de voorstelling mee de zaal in. Dit staat klaar* en hoef je niet bij de bar op te halen.

Dit beperkt het aantal betalingen en voorkomt wachten bij de bar. Niet wachten en minder betalingen helpen bij het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus. Daar zetten we ons graag voor in, zodat we al onze toffe voorstellingen het hele seizoen voor zoveel mogelijk bezoekers kunnen blijven spelen.

* Je kan kiezen uit een assortiment van non-alcoholische dranken.De jongen achter in de klas

Er wordt gekeken naar nieuwe speeldata voor De jongen achter in de klasDaarom is het momenteel niet mogelijk om kaartjes te bestellen.

Cast & crew

Cast

Lourdes Anabelle Maria Araujo, Juliana Baan, Roos Boele, Yara Groenendijk, Juliette de Haart, Isis Harms, Shanita de Heer, Teun van Gorkom, Britt de Kimpe, Mark Knowles, Ilja Koevoet, Lieve Liukku, Floris Lokkerbol, Franca Oostvogel, Senna Rijsdijk, Quinten Rothengatter, Rowanna Schouten, Marije Smedema, Dana van der Spek, Zoë Taylor, Noa Zaal, Sara Maria Zwaan

Crew

Sanne Verkaaik [Regie]

Joyce van den Nieuwendijk [Regieassistent & zangcoach]

Judith van Rheenen & Sheree Lenting [Choreografie]

Embed HTML is niet beschikbaar.

Foto's

Info

  • Locatie:
    Hofpleintheater

  • Wanneer:

  • Voorstelling    Leeftijd: 8+