EAF2020: Scholieren theaterfestival

Als gevolg van de nieuwe maatregelen met betrekking tot het coronavirus heeft Jeugdtheater Hofplein gehoor gegeven aan de oproep van het RIVM en de Nederlandse overheid en alle activiteiten in de vrije tijd afgelast tot in elk geval 31 maart a.s.

Dit betekent dat ook de voorstellingen van EAF2020 op 17, 18 en 20 maart niet door gaan.

We gaan proberen zo veel mogelijk voorstellingen te verplaatsen, informatie hierover volgt zo snel als mogelijk.

 

Rotterdamse scholen op het podium

Ieder jaar organiseert Jeugdtheater Hofplein EAF: hét scholieren theaterfestival in Rotterdam. Op 17, 18 en 20 maart is het Hofpleintheater dan ook hét festivalterrein voor EAF. Dit jaar is het uitgangspunt: Vrijheid!

Drie dagen lang presenteren jongeren van 6 verschillende middelbare scholen uit de regio Rotterdam hun eigen voorstelling en strijden ze om diverse prijzen en nominaties! De scholen die dit jaar meedoen zijn:

Dinsdag 17 maart

Stedelijk Gymnasium Schiedam

Kopkluiven
Keuzestress: iedereen heeft er wel eens last van. Of je nou moet kiezen tussen hagelslag en pindakaas, of je bij je vader of je moeder wil blijven. Het is en blijft moeilijk. In dit stuk spelen wij een verhaal waarin geliefden voor elkaar of voor hun dierbaren moeten kiezen. Maar dan door de ogen van de aarzelende puber.

De TooropMavo

Ode
Een ode aan een kind. Een ode aan een tiener. Een ode aan een ouder. Een ode aan de volwassene (die ooit kind is geweest). Een ode aan wat was. Een ode aan dat je kan kwijtraken wat je had. Een ode aan je vrijheid. Een ode aan dat je niet kan kwijtraken wat je nooit hebt gehad. Een ode aan een vogel. Een ode aan jou. 

Woensdag 18 maart 

Wolfert Tweetalig

[Unscripted]
Er wordt Macbeth gerepeteerd. De repetitie begint als alle andere, maar al snel lijkt er iets niet te kloppen. Het gaat niet over Thane of Glamis/Thane of Cawdor/King Macbeth, maar over het spel dat de heksen met de spelers spelen. Zou jij jouw voorspelling geloven? Ligt je toekomst nog vast als je die voorspelling hoort?

De Theaterhavo/vwo

Mama
De Poolse Kieslowski maakte tien films, gebaseerd op de tien geboden. Het zevende deel behandelt het gebod: 'gij zult niet stelen'. Majka was zestien toen ze haar dochter kreeg. Haar ouders besloten het kind te laten registreren als hun eigen kind. Nu, zes jaar later, accepteert Majka deze situatie niet meer en 'ontvoert' zij haar eigen kind.

Vrijdag 20 maart (prijsuitreiking) 

Sg Spieringshoek

De hel is de ander
Een voorstelling waarin negen personages proberen zichzelf niet te verliezen, niet te falen of zichzelf kwijt te raken. Negen personages op weg naar vrijheid.

Rudolf Steiner College

Anne Frank
Iedereen kent Anne: ze moest onderduiken in het Achterhuis. Daar schreef ze haar wereldberoemde dagboek. Dat dagboek noemde ze Kitty. En Kitty dat zijn wij. Wij kennen allemaal de gruwelijke afloop van het verhaal. Maar wij vertellen van de vrijheid in Anne zelf. Hoe een gewoon meisje wist te overleven in de chaos van haar gedachten en gevoelens.

 

Moedig de scholen aan en laat je verwonderen door de voorstellingen! De prijzen worden op vrijdagavond tijdens de beslissende prijsuitreiking uitgereikt door een professionele jury.

Ook dit jaar kun je weer van alles meemaken voor en na de voorstellingen. Volg een college tour, koop je vrijheid, ga op zoek naar vrije vriendschappen en ontdek het vrije land. De theaterstudenten van Artez hebben de randprogrammering rond het thema vrijheid vormgegeven. Je bent al vanaf 18:15 welkom in ons theater.

Dit jaar werken we voor het eerst samen met tweedejaars studenten Docent Theater op ArtEZ in Arnhem, onder begeleiding van Els van der Jagt en Cormac Burmania. Zij verzorgen workshops op de scholen die die jaar meespelen, en brengen een extra verdieping in het festival.EAF2020: Scholieren theaterfestival

loading...

Embed HTML not available.

Foto's

Info

Dit evenement eindigde op 20 maart 2020