Kruistocht in spijkerbroek

kruistocht in spijkerbroek

Kruistocht in spijkerbroek

Een verhaal over hoe mensen goedgelovig achter mooie beloftes van praatjesmakers aan lopen. Over het belang van scholing, onderzoek en de juiste feiten kennen. Naar het bekende en bekroonde kinderboek van Thea Beckman uit 1973. Gedanst, gezongen en gespeelt door spelers van Jongerentheater Quint.

Als Rudolf Wega voor een gigantische tijdmachine in een laboratorium staat, moet en zal hij instappen. Hij wil niets liever dan zich als proefkonijn laten terug flitsen naar de Middeleeuwen. Een flinke klap, een gierend geluid en dan….. is de wereld volkomen veranderd.

Hij bevindt zich in het jaar 1212, in de buurt van Keulen. Geen tijd om te genieten van de onbedorven natuur, want hij komt direct in een gevecht terecht. Hij redt het leven van de jonge student Leonardo en raakt in een fantastisch gesprek. Na enkele uren moet Rudolf terug naar de afgesproken plek, maar dan snijden duizenden zingende kinderen hem de pas af. Haveloze, vermoeide en vieze kinderen op weg naar Jeruzalem, om de stad de bevrijden. Blootvoets en in zomerkleding willen ze onder leiding van twee monniken en een herdersjongen die engelen gehoord heeft de hoge bergen over naar het beloofde land.

Rudolf is terecht gekomen in de Kinderkruistocht en kan misschien nooit meer naar huis.Kruistocht in spijkerbroek

loading...

Gedanst, gezongen en gespeelt door spelers van Jongerentheater Quint.

Embed HTML is niet beschikbaar.

Foto's

Info

  • Locatie:
    Hofpleintheater

  • Wanneer:

  • Voorstelling    Leeftijd: 5+