Verhalen uit de hoge hoed: Mulan

Drang naar avontuur

Bij de Chinese Muur beginnen de Hunnen onder leiding van Shan Yu een invasie. Wanneer de keizer van de invasie hoort, beveelt hij dat een man uit iedere familie in het leger moet dienen. Intussen bereidt in een boerendorp Fa Mulan, de enige dochter van de Fa-familie, zich voor op een ontmoeting met de koppelaarster. Als ze de test van de koppelaarster doorstaat, zal ze zeker trouwen en zo de familie-eer hoog kunnen houden. Door toedoen van de gelukskrekel, die ze van haar grootmoeder had gekregen, faalt ze echter voor de test en keert beschaamd terug naar huis. Later die dag bereikt het nieuws van de mobilisatie het dorp. Mulans vader was de enige man in de familie, dus zal hij bij het leger moeten. Hij is echter oud en slecht ter been, en Mulan weet zeker dat hij de oorlog niet zal overleven. Ze besluit zich voor te doen als een man en haar vaders plaats in te nemen. Niet veel later ontdekken Mulans ouders wat ze heeft gedaan, maar het is al te laat: als ze Mulan ontmaskeren, zal ze worden gedood wegens verraad.

Voor de allerjongste theaterfans spelen we iedere zondagochtend de allermooiste sprookjes. In de muzikale en interactieve voorstellingen komen de verhalen tot leven en neemt de acteur je mee naar de wondere wereld van sprookjes. Een ontspannen en vrolijke voorstelling voor iedereen vanaf 3 jaar, barstensvol luister-, kijk- en speelplezier!

De verhalen uit de hoge hoed worden gemaakt en gespeeld door Rik van der Loos, Nadia Post, Donna-Jo Aarts en Gabriel van der Pluijm.Verhalen uit de hoge hoed: Mulan

loading...

Embed HTML is niet beschikbaar.

Foto's

Info

  • Locatie:
    Hofpleintheater

  • Wanneer:

  • Voorstelling    Leeftijd: 3+