De drie musketieners

Info

Deel via:

Locatie

Rotterdam-Noord

Hofpleintheater, Benthemplein 13, 3032 AA Rotterdam

Bereikbaarheid
Het Hofpleintheater bevindt zich in het grote scholencomplex aan het Benthemplein, tussen de scholen Grafisch Lyceum en Zadkine College in.

Het Hofpleintheater is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (tramhalte Schiekade of Heer Bokelweg – metrostation Stadhuis of Rotterdam Centraal).

Ook is er voldoende parkeergelegenheid voor en achter het theater. Dagelijks betaald parkeren – maandag t/m zaterdag 09.00 – 23.00 uur en zondag 12.00 – 23.00 uur (€ 2,76 per uur – zone 711).

Toegankelijkheid
In ons theater bevinden zich veel trappen. Maak je gebruik van een rolstoel of kan je niet traplopen? Geef dan bij binnenkomst aan dat je graag gebruik wil maken van de lift, één van onze medewerkers begeleidt je dan met de lift naar boven.

Het mindervalide toilet bevindt zich in de foyer op de begane grond.

Deuren open
De aanvangstijd van de voorstelling staat op je ticket. Drie kwartier voor aanvang gaan de deuren van het theater open en ben je van harte welkom voor een drankje in onze foyer.

Het Hofpleintheater ligt in het centrum van Rotterdam, waardoor het soms druk is op de weg. Vertrek dus ruim op tijd. Mocht je onverhoopt toch te laat komen, dan doen we ons best om je alsnog een plek in de zaal te geven.

De zaal gaat ongeveer een kwartier voor aanvang open.

In het theater
Bij binnenkomst in onze foyer kun je je jas ophangen. Let op, dit is geen bewaakte garderobe.

De toiletten bevinden zich in de foyer én op de entresol. Het mindervalidetoilet bevindt zich in de foyer op de begane grond.

Pin-only
In het Hofpleintheater kan alleen met pin betaald worden.

Samen sta je sterker

Darter Jan droomt van een groots en meeslepend leven; hij wil in de voetsporen van zijn vader treden en musketier worden! Als zijn vader plotseling overlijdt, verlaat hij het platteland om het in te ruilen voor de grote stad.

In de stad aangekomen, valt Jan met zijn neus in de boter. Na 15 jaar neemt de oude burgemeester afscheid van zijn geliefde stad. Zijn opvolger is streng en nors en kondigt direct nieuwe stadsregels aan. De nieuwe burgemeester wil alles wat plezier geeft verbieden. Van buitenspelen tot darttoernooien. Van TikTok tot theater. Niets mag kinderen nog afleiden van studeren en een carrière bouwen. Alles om de meest efficiënte stad ter wereld te worden.

Onder het nieuwe bewind worden ook de musketiers afgeschaft, de enige beschermers van de achtergestelde burger. De musketierscarrière van Jan dreigt in het water te vallen. Totdat Jan de drie opstandige Musketieners ontmoet. Vogelvrije jongeren die als enigen de idealen van de musketiers nog beschermen.

Onder het motto ‘een voor allen, allen voor één’ vechten ze voor het recht op loltrappen en tegen de nieuwe burgemeester.

Zal het Darter Jan lukken zich bij deze vrijgevochten Musketieners aan te sluiten en samen een vuist te maken tegen de dictatoriale burgemeester?

De Drie Musketieners is een bruisende, grappige en grandioos (te) gekke voorstelling over geloven in samenwerking, over samen sterker staan en het ondenkbare voor elkaar krijgen. En over de mensen die zich altijd in zullen zetten om de hulpbehoevenden te beschermen.

Kaarten

Voor vragen over of hulp bij het reserveren van jouw kaartje, kan je contact opnemen met de publieksservice via info@jeugdtheaterhofplein.nl of 010 – 243 50 55.

loading...
Crew

Regie

  • Leander Breen - Regisseur

 

Kostuums

  • Yvette Bras - Coördinator kostuumatelier

 

Techniek

  • Kim van Wijk - Hoofd techniek

 

Promotie

  • Joep van Aert - Fotografie campagnebeeld
  • Sjoerd Jongejan - model campagnebeeld

 

Productieleider

  • Enno Lobo

Bekijk ook onze andere voorstellingen

Verhalen uit de hoge hoed: Verhalen uit 1001 nacht

Verhalen uit de hoge hoed: Ik wil een leeuw

Verhalen uit de hoge hoed: Roodkapje

Verhalen uit de hoge hoed: Woeste Willem

Verhalen uit de hoge hoed: Spin Anansi

Verhalen uit de hoge hoed: Olifantje abu l’abbas

Verhalen uit de hoge hoed: Joris en de draak

Verhalen uit de hoge hoed: De sneeuwkoningin

Verhalen uit de hoge hoed: De gelaarsde kat

Oorlogswinter

De briljante Bospoldervos

Sint Sing Along: Sintsalabim

Luna

Space is the place

Wat je zingt ben je zelf

Theatergroep Gewoon Leuk