NIETS

Heeft NIETS betekenis?

In een pruimenboom zit Pierre Anthon. Volgens hem is het leven zinloos en en heeft niets betekenis. Dus kan je net zo goed in een boom gaan zitten. Zijn klasgenoten zijn verbijsterd en weigeren hem gelijk te geven. Natuurlijk heeft het leven zin! Er zijn talloze dingen die de moeite waard zijn en betekenis hebben… Toch? Ze besluiten dat ze om de beurt iets moeten afstaan wat hen dierbaar is. Maar in hun wraakzuchtige zoektocht naar betekenis raken ze langzaam verstrikt in een levensgevaarlijk spel met fatale gevolgen.

De voorstelling NIETS is een dynamische en fysieke thriller die vragen oproept over de angst voor een zinloos leven en over de onmogelijke opgave om te bewijzen dat het leven wel degelijk zin heeft. Hoeveel is vrijheid je waard? Wat hou je over van het leven dat je had voordat er beperkingen opgelegd werden? En wat betekent dat voor de dingen die wegvielen? Waren die essentieel voor het leven dat je leidt? De makers willen met de voorstelling een deur openen over de vraag wat écht van waarde is en leidt tot waardevolle gesprekken tussen jongeren én volwassenen.

Deze voorstelling is geïnspireerd op het jeugdboek van de Deense schrijfster Janne Teller.NIETS


loading...

Cast & crew

Cast

Simon Bonnewits, Juniper Devèrs, Bloem Durville, Teun de Frel, Sem van de Graaf, Thijs Haesen, Anna ten Hagen, Dimphy de Kruijf, Pim Louf, Lara Ponce de León, Sofie Smits en Jasper van de Weerd.

Crew

Gregory Caers & Sacha van der Mast [Script & regie]

Tim de Vries [Lichtontwerp]

Eric Boxman & Marijn van Engelen [Geluid]

Jari van Winsen [Decorontwerp]

David van der Wees [Decor]

Marsha Agerbeek [Rekwisieten]

Yvette Bras [Kostuumontwerp]

Charry van der Heul, Hanne Pierrot [Kostuums]

Hedi Legerstee [Productieleiding]

Embed HTML is niet beschikbaar.

Foto's

Info

  • Locatie:
    Hofpleintheater

  • Wanneer:

  • Voorstelling    Leeftijd: 12+