Queen Election Zomercarnaval Rotterdam

TROPISCH CARNAVAL

Jaarlijks wordt, in aanloop naar de Straatparade, via de Queen Election door een deskundige en onafhankelijke, neutrale jury een Queen Zomercarnaval gekozen. Dit jaar strijden 7 queen kandidates om de felbegeerde titel. Het zijn 4 queens van een carnvavalsgroep en 3 solo queens. Hun roots  liggen in Aruba, Curacao, Suriname, Brits Guyana, Nederland en Colombia.

Queen Zomercarnaval is in de eerste plaats de ambassadrice voor Zomercarnaval Rotterdam. Daarvoor zijn diverse representatieve kwaliteiten vereist. Zij zal deze rol niet alleen in Nederland vervullen, maar ook een aantal keren in het buitenland. Dan ontmoet zij vertegenwoordigers van vele lagen van de bevolking, inclusief overheden (minister van onderwijs in januari 2018), zakenleven, sociale groeperingen enz. waarmee zij in gesprek komt. Een neutrale vakjury beoordeelt welke queenkandidate voor dit werk de vereiste kwaliteiten bezit. Maar  zij moet vooral tropisch carnaval uitstralen.
De Queen Election is dus geen schoonheidsverkiezing; mooi is geen criterium. Het gaat om de carnaval spirit.

Tijdens de Queen Election tonen de 7 queens hun dans- en ritmegevoel (1e ronde), hun kennis van o.a. de filosofie van Zomercarnaval en hun gevoel voor gala (2e ronde) en hun “carnavalsgevoel” in de 3e ronde. Dit is de wervelende show waar iedereen voor komt: elke queen danst met maximaal 6 dansers en danseressen in prachtige kostuums op opzwepende carnavalsmuziek. Deze ronde is de brug naar de Straatparade: een voorproefje van wat de groepen op 27 juli op straat gaan presenteren!!

De Queen voert dan op haar eigen praalwagen de Straatparade aan gedurende de 2,5 km lange route door het centrum van Rotterdam.

De Queen Election vindt plaats op zaterdag 6 juli a.s. in het Hofpleintheater.
Aanvang: 19.00 u (zaal open 18.00 uur) Toegang: € 17,50Queen Election Zomercarnaval Rotterdam

loading...

Embed HTML not available.

Foto's

Info