Sapiens

Wie ben jij?

Het ongekende succesverhaal van de mensheid: hoe kon onze soort uitgroeien tot zo’n dominant en almachtig wezen? Honderdduizend jaar geleden waren er wel zes verschillende menssoorten. Nu is er maar één over, en dat zijn wij: homo sapiens. Waarom deze soorten uitstierven is niet bekend. Hoe komt het dat alleen wij zijn overgebleven? Wie zijn wij?

De mens is zo succesvol omdat het de enige soort is die op basis van verhalen samenlevingen creëerden. Religie, kunst, geld, landgrenzen, bedrijven, politiek, onderwijs, justitie… het zijn allemaal door de mens zelfverzonnen verhalen, waardoor wij erin slagen met grote groepen vreemdelingen samen te werken.

Als we begrijpen waar we vandaan komen, dan kunnen we nadenken over de toekomst.

Sapiens is een beeldende danstheatervoorstelling geïnspireerd op de graphic novel ‘Sapiens’ van Yuval Noah Harari. Een fascinerende reis door de geschiedenis van de mensheid, onder leiding van theatermaker Jaco van der Moolen, in samenwerking met choreograaf Jordy Dik.

Let op: het gebouw is niet toegankelijk voor mindervalide. De voorstelling speelt op de eerste verdieping, die alleen met de trap te bereiken is.

Het HAKA-gebouw (Vierhavensstraat 40) is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Station Marconiplein ligt op enkele minuten loopafstand. Marconiplein is goed te bereiken via metrolijnen A, B en C, tramlijnen 8, 21, 23 en 24 en buslijn 42. Parkeergelegenheid vind je aan de overkant in de parkeergarage.Sapiens

loading...

Sapiens speelt in het HAKA-gebouw (Vierhavensstraat 40, 3029 BE Rotterdam).
Met veel dank aan het HAKA-gebouw en Dudok Horeca Groep voor het gebruik van de locatie.

Cast & crew

Cast

Ilse Andringa, Isis Bogaard, Sanne den Braber, Thyrza Coenraad, Lisanne Gaemers, Bente Geenen, Juliette de Haart, Ingeborg de Heer, Cato Jonk, Floris Lokkerbol, Michelle Metz, Femke Nuijens, Anne van Oosterhout, Lotus Renee, Senna Rijsdijk en Jeroen Spaans.

 

Crew

Jaco van der Moolen [Regie]
Jordy Dik [Choreografie]
Thyrza Coenraad [Kostuum- en decorontwerp]
Stijn Kortenhof [Techniek]
Enno Lobo [Productieleider]

Embed HTML is niet beschikbaar.

Foto's

Info

  • Locatie:
    HAKA-gebouw

  • Wanneer:

  • Voorstelling    Leeftijd: 14+