De club van lelijke kinderen: boer Van Dijk toen en nu!

Eigenlijk was Jonathan van Loo (19) al gestopt bij Hofplein om zich op zijn studie Technische Bestuurskunde in Delft te storten. Maar toch greep hij zijn kans om nog een keer op het podium te staan in De club van lelijke kinderen. Hij mag Boer van Dijk spelen, net zoals Bart Knetemann dat deed toen hij in 2004 ook zijn laatste productie bij Jeugdtheater Hofplein speelde.

Bart: “Bewust en onbewust heb ik veel van Jeugdtheater Hofplein meegenomen in mijn leven. Out of the box denken, empathie. Het heeft me gevormd als mens. Uit de tijd dat ik in De club speelde heb ik nog het boek waar de voorstelling op gebaseerd is, gesigneerd door Koos Meinderts en Harrie Jekkers. Vorig jaar ben ik vader geworden van een zoontje en als hij oud genoeg is ga ik hem daar zeker uit voorlezen.”

Jonathan: “Ik merk nu al in mijn studie dat ik er profijt van heb. In Technische Bestuurskunde is het heel belangrijk dat je ervoor zorgt dat alle betrokken partijen blij zijn met een bepaalde gekozen technische oplossing. Dat gaat dus ook over empathie, over begrijpen wat mensen willen en hoe je daar mee omgaat.”

Bart: “Jaco van der Molen, die in mijn tijd de voorstelling regisseerde, heeft wel een beetje aan typecasting gedaan denk ik. Ik woon op Goeree Overflakkee en al was ik niet echt een boerenjongen, ik kwam wel van het platteland. De rol paste wat dat betreft best bij me.”

Jonathan: “Ik moet bekennen dat Bart er echt uitziet zoals ik boer Van Dijk voor me zie! Het personage is de goedheid zelve. Als er iets niet goed gaat, probeert hij de boel te kalmeren en weg te lachen; een echte goedzak. Het sussende van het karakter van Van Dijk heb ik ook wel in me. Ik ben vrij positief ingesteld en kan dingen ook makkelijk relativeren. Ik wil wel echt een grappenmaker van hem maken en een beetje met het publiek dollen. Daar heb ik zin in!”

Jeugdtheater Hofplein speelt De club van lelijke kinderen! Te zien van 17 oktober tot en met 7 november in het Hofpleintheater. Meer info en kaartjes vind je hier. 

 

Info

Jeugdtheater Hofplein bestaat 35 jaar! Daarom brengen we de Hofplein-klassieker De club van lelijke kinderen terug. De cast van toen gaat in gesprek met spelers van nu.