De club van lelijke kinderen: de cast toen en nu!

Djoeke Westdijk en Jasper van de Weerd zijn de duizendpoten van de cast en nemen meerdere kleine rollen op zich. Na elf jaar jeugdtheater is Djoeke altijd in de theaterwereld gebleven. Ze werkt nu als productieleider bij Maas Theater en Dans. Jasper speelt alweer sinds zijn zesde bij Jeugdtheater Hofplein.

Djoeke: “Ik speelde in de uitvoering van De club waarmee we in 2007 door Nederland zijn gaan toeren. Met zijn allen in een busje het land door, dat was een avontuur! Omdat we op pad gingen, had die uitvoering een kleine cast. Met twaalf mensen speelden we alle rollen van het stuk. Ik speelde ministers, varkens, agenten. En we zongen alles met elkaar. We waren steeds op het toneel, ik kon dertig seconden even water drinken in de coulissen.”

Jasper: “Wij spelen met bijna dertig mensen nu, dat is een iets grotere groep. En ik speel ook heel veel kleine rollen: een kind, minister van binnenlandse zaken, een varken, een burger.”

Djoeke: “Ik heb toevallig laatst nog de dvd gezien van mijn voorstelling. Het viel mij op hoe tijdloos en actueel sommige thema’s in de voorstelling (helaas-) nog altijd zijn. Ook hebben veel verwijzingen voor mij nu ik wat ouder ben ook een andere lading gekregen. Dat gaat dan om bijvoorbeeld de Jodenvervolging, maar ook de Dwaze Moeders in Argentinië. Dat wordt op een hele mooie en creatieve manier in het script verteld.”

Jasper: “Onze regisseur, Leander Breen, heeft ons verteld over zulke thema’s in het scenario. Deze voorstelling is echt veel meer dan een leuk verhaal over lelijke kinderen.”

 

Jeugdtheater Hofplein speelt De club van lelijke kinderen! Te zien van 17 oktober tot en met 7 november in het Hofpleintheater. Meer info en kaartjes vind je hier. 

Info

Jeugdtheater Hofplein bestaat 35 jaar! Daarom brengen we de Hofplein-klassieker De club van lelijke kinderen terug. De cast van toen gaat in gesprek met spelers van nu.