De club van lelijke kinderen: de cast toen en nu!

Voordat hij naar MT010 ging om te dansen, had Zakariye Dualeh (13) niet zoveel met theater. Maar nu heeft hij het ontdekt en speelt hij meerdere rollen in De club van lelijke kinderen, waaronder bewaker van Generaal Isimo. In 2007 had Diemer van Wijk die eer. Hij bleef in het theater actief in zijn volwassen leven en werkt als regisseur en speldocent.

Zakariye: “In de voorstelling wil Generaal Isimo het land helemaal schoon en netjes hebben. Daarom spoort hij met een bijzondere fotograaf de lelijke kinderen op en die laat hij wegbrengen naar een plek waar niemand meer komt. Maar de mensen komen in opstand. Die fotograaf is een soort scanner, die kan kijken of een kind lelijk is of niet. Als een kind pukkels heeft, moet het bijvoorbeeld weg.”

Diemer: “In het verhaal zit voor iedereen iets herkenbaars; iets dat je kan kennen van je school, of van het nieuws, of uit de politiek. Het is satire en comedy, maar wel met een serieuze boodschap. Dat maakt het tot een hele sterke voorstelling.”

Zakariye: “We kennen onze tekst al, en ook de kostuums en het decor zijn bijna af. Van het decor heb ik schetsen gezien en wat foto’s van de kostuums. De varkens krijgen bijvoorbeeld petjes met roze varkensoren eraan. Nu moeten we nog gaan repeteren hoe we het gaan spelen. Binnenkort gaan we in kleine groepjes oefenen in de grote zaal van het Hofpleintheater.”

Diemer: “Comedy is een van de moeilijkste genres om te spelen, het werkt alleen als het geloofwaardig is. Daarom moet je altijd zelf blijven geloven wat je speelt, anders heeft het publiek het door. Maar als jij gelooft wat je speelt, gelooft het publiek dat ook!”

 

Jeugdtheater Hofplein speelt De club van lelijke kinderen! Te zien van 17 oktober tot en met 7 november in het Hofpleintheater. Meer info en kaartjes vind je hier. 

Info

Jeugdtheater Hofplein bestaat 35 jaar! Daarom brengen we de Hofplein-klassieker De club van lelijke kinderen terug. De cast van toen gaat in gesprek met spelers van nu.