De mooiste voorstellingen gebaseerd op boeken!

Verbeeld, verrijk en verwonder je bij Hofplein! Ook in seizoen ’20-’21 speelt Hofplein een aantal voorstellingen, gebaseerd op de mooiste, leukste en grappigste kinder- en jeugdboeken.

Harry’s huis – groep 1 & 2

Een eigenzinnige schoonmaker vertelt het verhaal van kater Harry. Harry is zijn huis kwijt, help jij het hem vinden? Een interactieve voorstelling gebaseerd op het boek Een huis voor Harry van Leo Timmers.
Meer info vind je hier.

Moppereend – groep 1 & 2

In deze voorstelling verandert Eend van mopperig naar ontzettend chagrijnig. Maar hoe donkerder de wolken, hoe mooier de regenboog. Een interactieve voorstelling gebaseerd op het gelijknamige boek van Joyce Dunbar.
Meer info vind je hier.

De club van lelijke kinderen – groep 3 t/m 1e klas

In 1987 schreef Koos Meinderts een spannend jeugdboek over een op hol geslagen generaal die het land wil ontdoen van alle lelijke kinderen. In 2004 bewerkt hij het verhaal, samen met cabaretier en schrijver Harrie Jekkers, tot een musical voor Jeugdtheater Hofplein. Een modern sprookje, een verhaal van alle tijden. Speciaal voor het 35-jarig jubileum van Jeugdtheater Hofplein trekken we deze fantastische voorstelling uit de kast en wordt dit mooie verhaal een nieuw eigentijds jasje gestoken!
Meer info vind je hier.

Dr. Proktor – groep 3 t/m 1e klas

Samen met een krankzinnige uitvinder, komen Lise en Bulle in bizarre situaties terecht. Van Schetenpoeder tot Teletijdtobbe, er komen allerlei vreemde uitvindingen voorbij. Deze spectaculaire, humoristische voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van internationale bestsellerauteur Jo Nesbø.
Meer info vind je hier.

De jongen achterin de klas – groep 3 t/m 1e klas

Ahmet komt als oorlogsvluchteling uit Syrië in een schoolklas terecht. Alexa en haar vrienden zijn nieuwsgierig en willen Ahmet leren kennen. Hij heeft nogal wat meegemaakt en dan is het niet zo gek dat hij zo stil is. Of zou er meer aan de hand zijn? Ze besluiten Ahmet te helpen en bedenken een geniaal plan. Deze voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Onjali Q. Raúf.
Meer info vind je hier.

NIETS – VO: klas 1, 2, 3 en 4

NIETS begint als een onschuldig verhaal over een groep jonge tieners op zoek naar betekenis, maar krijgt steeds meer het gevoel van een spannende thriller. De kinderen raken verstrikt in een levensgevaarlijk spel met fatale gevolgen. NIETS gaat over de angst voor een zinloos leven en over de onmogelijke opgave om te bewijzen dat het leven wel degelijk zin heeft. Geïnspireerd op het gelijknamige boek van Janne Teller.
Meer info vind je hier.

Info

Ook in seizoen ’20-’21 speelt Hofplein een aantal voorstellingen, gebaseerd op de mooiste, leukste en grappigste kinder- en jeugdboeken.