De club van lelijke kinderen: de cast toen en nu!

Acteur Guido Spek ken je misschien van zijn rol in Goede Tijden Slechte Tijden. Hij speelde in 2007 de rol van opa in De Club. Dat is tegenwoordig een oma geworden, gespeeld door Marie-Louise van der Meulen (16), die alweer acht jaar bij Jeugdtheater Hofplein speelt.

Marie-Louise: “De club van lelijke kinderen is een grappig verhaal met een serieuze boodschap erachter; het gaat erom dat iedereen er mag zijn en zichzelf mag zijn.”

Guido: “Het verhaal van Koos Meinderts en Harrie Jekkers is heel mooi en tegelijkertijd heel heftig. Ik denk dat we er als maatschappij nog steeds niet in geslaagd zijn om ervoor te zorgen dat iedereen zich gelijk voelt. In dit verhaal worden de lelijke kinderen als voorbeeld genomen, maar die kunnen symbool staan voor veel andere groepen.”

Marie-Louise: “Ik heb gehoord dat mensen die eerder deze voorstelling speelden echt van het verhaal hielden en dat het een groot succes was.”

Guido: “Dat klopt helemaal! Er zitten een boel leuke rollen in de voorstelling, die allemaal een eigen uitgesproken karakter en een eigen verhaal hebben. Dat maakt het om te spelen en om te kijken een heel bijzondere voorstelling.”

Marie-Louise: “Het personage van oma is een beetje knorrig. Ze komt af en toe scherp uit de hoek. Maar ze is ook grappig en een beetje maf. Ik vind het leuk om gekke types te spelen, dus wat dat betreft past de rol wel bij me.”

Guido: “Als ik je raad mag geven: ik weet van mezelf dat ik bij de repetities in het lokaal soms nog wat voorzichtig was. Maar ik raad aan om zo vroeg mogelijk de remmen los te gooien en dingen uit te proberen. Maak plezier, daag elkaar uit!”

 

Jeugdtheater Hofplein speelt De club van lelijke kinderen! Te zien van 17 oktober tot en met 7 november in het Hofpleintheater. Meer info en kaartjes vind je hier. 

Info

Jeugdtheater Hofplein bestaat 35 jaar! Daarom brengen we de Hofplein-klassieker De club van lelijke kinderen terug. De cast van toen gaat in gesprek met spelers van nu.