De club van lelijke kinderen: de cast toen en nu!

Op haar dertiende verjaardag beleefde theatermaker en -docent Heléne Binder de première van De club van lelijke kinderen, waarin ze de rol van Ellen speelde. In 2020 mag MT010 leerling en Hofpleiner van kleins af aan Sara Szambelan (14) die rol tot leven wekken.

Sara: “Toen ik de rol van Ellen aangeboden kreeg, moest ik echt even wennen, want Ellens leven is totaal anders dan het mijne. Haar ouders zijn heel gemeen tegen haar. Ze weten niet eens dat hun dochter eigenlijk Ellen heet, omdat ze haar altijd Eitje noemen. Dat is omdat ze kaal is.”

Heléne: “Ik vond het heel tof om te spelen. Het is een grote en belangrijke rol, daarom kan ik me voorstellen dat het voor jou bijzonder is, Sara! Ik weet nog goed dat ik mezelf herkende in de eigenwijsheid van Ellen, al was zij nog wel iets eigenwijzer dan ik in die tijd. Ze staat ergens voor, met veel durf. Zij is degene die voelt: dit klopt niet, we moeten hier weg.”

Sara: “Ellen heeft heel veel lef, maar ze heeft ook een lieve kant. Ze is Paul heel erg dankbaar dat hij haar waardeert. Ik denk dat ik wel ongeveer net zo eigenwijs ben als Ellen. Maar zij heeft wel iets meer lef, haha.”

Heléne: “Je krijgt natuurlijk ook een kaal hoofd als je speelt! Ik herinner me dat mijn eigen haar daarvoor helemaal met gel en tape naar achter geplakt werd. Dat zorgde er wel voor dat ik naar iemand anders transformeerde.”

Sara: “Dat kan ik me voorstellen en dat maakt het ook een spannende rol. Maar acteren is wat ik eigenlijk het allerliefst doe, dus ik kijk er ontzettend naar uit om er weer plezier mee te hebben.”

 

Jeugdtheater Hofplein speelt De club van lelijke kinderen! Te zien van 17 oktober tot en met 7 november in het Hofpleintheater. Meer info en kaartjes vind je hier. 

Info

Jeugdtheater Hofplein bestaat 35 jaar! Daarom brengen we de Hofplein-klassieker De club van lelijke kinderen terug. De cast van toen gaat in gesprek met spelers van nu.