De club van lelijke kinderen: de cast toen en nu!

In 2004 speelde Sjoerd Joosen de rol van Paultje. Hij werkt nu als content marketeer en strateeg bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap én staat ook nog steeds op het podium als de helft van cabaretduo Joosen en De Jager. Paultje heet in 2020 gewoon Paul en wordt gespeeld door Ricardo Willems (13), die tijdens de repetities zijn eerste jaar aan de Mavo voor Theater 010 afrondt.

Ricardo: “Paul is een lieve en sociale jongen, die graag op onderzoek uitgaat. Hij is onzeker over zijn grote oren en daarom doet hij misschien wel wat stoerder dan hij eigenlijk is. De rol past goed bij me, want ik heb ook grote oren, haha. Maar ook omdat ik er net als Paul gelukkig van wordt om samen met andere mensen dingen te ondernemen. ”

Sjoerd: “Je gaat veel samen spelen met het personage Ellen. Jullie dragen best een flink deel van de voorstelling. Volgens mij is het daarom heel goed om je tegenspeelster goed te leren kennen en veel met elkaar te praten. Over wat zij van de voorstelling en het thema vindt bijvoorbeeld. Hoe beter je elkaar leert kennen, hoe beter je met elkaar kan spelen, denk ik.”

Ricardo: “We gaan al veel met elkaar om en we zijn goede vrienden aan het worden!”

Sjoerd: “Dat is leuk om te horen! Gelukkig is dit een heel vrolijke productie, met blije nummers en over the top gespeeld. Dat hoort echt bij het stuk. Maar tegelijkertijd zit er in het verhaal iets dat je aan het denken zet. Die boodschap moet overkomen en ik denk dat het stuk dat goed voor elkaar krijgt.”

Ricardo: “Ik hoop natuurlijk dat het publiek ervan gaat genieten. Maar ik hoop ook dat mensen de boodschap meekrijgen dat het niet erg is om anders te zijn.”

 

Info

Jeugdtheater Hofplein bestaat 35 jaar! Daarom brengen we de Hofplein-klassieker De club van lelijke kinderen terug. De cast van toen gaat in gesprek met spelers van nu.