Mbo: culturele partners Rotterdam

Negen Rotterdamse instellingen werken samen om kunst en cultuur een rol van betekenis te laten spelen in de mbo-opleidingen in Rotterdam.

De werkgroep MBO cultuur & praktijk bestaat uit negen Rotterdamse instellingen met een gemeenschappelijke ambitie in de cultuurplannen voor 2021-2024: intensiever samenwerken met mbo’ers. Met name door voor de niet aan kunst of cultuur gerelateerde mbo-opleidingen te komen tot actueel en passend cultuureducatief aanbod. De negen instellingen gaan samen het gesprek aan over hoe ze een betere aansluiting kunnen vinden met mbo’ers.

Vertegenwoordigd in de werkgroep Mbo cultuur & praktijk zijn Museum Boijmans van Beuningen, Theater Rotterdam, SKVR, Maas theater en dans, TENT, Witte de With Center for Contemporary Art, IFFR, KCR en Jeugdtheater Hofplein.

Liz Laarman is afgestudeerd aan De MBO Theaterschool en is nu werkzaam als theaterdocent bij Jeugdtheater Hofplein. In dit artikel vertelt ze meer over het verbeteren van kansengelijkheid voor mbo’ers in de culturele sector.

Contact

Interesse in een theaterprogramma op maat voor jouw mbo-studenten? Neem contact op met de afdeling Educatie via onderstaande button, of telefonisch via 010-754 00 15

Neem contact op