Alleen maar vandaag

Praktische info

 • Vanaf 12 jaar
 • Oktober ’24 t/m april ’25
 • € 440,- contributie
 • € 10,- inschrijfgeld (alleen voor nieuwe deelnemers)
 • Korting met Rotterdampas
 • Steun van Jeugdfonds Cultuur mogelijk

 

Belangrijke data

 • 1 mei: inschrijvingen voor iedereen geopend
 • 15 mei: kick-off in het Hofpleintheater
 • 22 mei: inschrijvingen sluiten
 • 6 juni: indeling selectieweekend bekend
 • 15 & 16 juni: selectieweekend
 • 26 juni: uitslag selecties

 

Nacht van Hofplein
De enige nacht wanneer je bij bij Hofplein kunt blijven slapen! Nou ja slapen… Bereid je voor op een gigantisch theaterlaboratorium met verschillende masterclasses die je leiden door een spannende theatrale trip tot in de kleine uurtjes. Spelers die meedoen aan de voorstellingen die op het JTF spelen, kunnen meedoen aan het programma in het weekend van 26 en 27 oktober.

Op de locaties:
Lansingerland

Delen

Alleen maar vandaag

East Village, New York city, begin jaren 90. Het is een rauwe en moeilijke tijd, er heerst armoede, de verschillen tussen mensen zijn misschien wel groter dan ooit. Alsof het nog niet moeilijk genoeg is komt er een mysterieus virus de stad binnen die de verhoudingen nog meer op scherp zet.

Mark een jonge documentairemaker die net in de wijk is komen wonen besluit de levens van zijn vrienden vast te leggen en hij weet beeld te geven aan die mensen die juist aan de zijkant van de maatschappij staan. Ze proberen ieder op hun eigen manier de essentie van het leven te vatten.

In een jaar tijd leren ze op hun weg naar volwassenheid een belangrijke les: vandaag is het enige dat telt. Want welke keuzes maak je als je weet dat je niet lang meer zult leven?

Rik van der Loos en Relinde Burgerhoudt maken Alleen maar vandaag, muziektheater met een rauw randje. Zij zijn op zoek naar enthousiaste jongeren die zin hebben om samen aan de slag te gaan met dit prachtige verhaal. Naast sterke, scherpe teksten, gaan we ook aan de slag met prachtige muziek. Maar geen zorgen als jij nog niet perfect kunt zingen, daar zijn de repetities namelijk voor, het is vooral belangrijk dat het je leuk lijkt om te doen en je graag met Rik en Relinde wilt werken!

Word je hier enthousiast van? Meld je dan nu aan voor de selecties en dan zien we je snel!

Repetities en speeldata

Alleen maar vandaag repeteert vanaf zaterdag 26 oktober in het Wolfert Lyceum in onze leslocatie in Lansingerland. Je speelt van vrijdag 4 april t/m zondag 13 april 2025 op het Jongeren Theater Festival in de Theaterschool!

Voor de exacte repetitie- en speeldata en locaties, bekijk je de productieplanning.

Wat kost meespelen?

De contributie voor Alleen maar vandaag is € 440,-

Heb je een Rotterdampas? Dan krijg je € 25,- korting op het lesgeld.

Als er thuis te weinig geld is voor creatieve lessen, helpt het Jeugdfonds Cultuur. Het Jeugdfonds is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Het fonds geeft een financieel steuntje in de rug en vergoedt (een deel van) het cursusgeld.

Kom je niet in aanmerking voor het Jeugdfonds Cultuur, maar is er wel een financiële belemmering? Er kunnen ook betalingsafspraken gemaakt worden die wellicht kunnen helpen. Neem contact op met de afdeling Jeugdtheater, en samen bekijken we jouw opties.

Meespelen?

De inschrijvingen voor het meespelen in een voorstelling zijn gesloten. Je kan jezelf nog wél inschrijven voor de lessen op een leslocatie bij jou in de buurt.

Vragen

Heb je vragen over bijvoorbeeld de repetities, het meespelen of de selecties? Kijk dan op onze onze veelgestelde vragen pagina, of neem contact op met Eva of Rianne via 010 - 243 50 55 of kantoor@jeugdtheaterhofplein.nl.

Te volgen op de locaties:

Lansingerland

Wolfert Lyceum, De Zijde 5, 2662 EB Bergschenhoek

Lessen voor de leeftijden:
6 - 7, 8 - 12, 12+