Oorlogswinter

Praktische info

 • Vanaf 12 jaar
 • Oktober ’24 t/m april ’25
 • € 524,- contributie
 • € 10,- inschrijfgeld (alleen voor nieuwe deelnemers)
 • Korting met Rotterdampas
 • Steun van Jeugdfonds Cultuur mogelijk

 

Belangrijke data

 • 1 mei: inschrijvingen voor iedereen geopend
 • 15 mei: kick-off in het Hofpleintheater
 • 22 mei: inschrijvingen sluiten
 • 6 juni: indeling selectieweekend bekend
 • 15 & 16 juni: selectieweekend
 • 26 juni: uitslag selecties
Op de locaties:
Barendrecht

Delen

Oorlogswinter

Oorlogswinter

Oorlog is van alle tijden en om ons heen. Dat maakt erover praten nog actueler en noodzakelijker dan ooit. Maar kunnen we de komende generaties beloven dat wij nooit meer oorlog zullen meemaken? Hoe is het om in deze tijd over de oorlog te spelen? En welke vergelijkingen zijn er met oorlogen van vandaag? Oorlogswinter is een spannende voorstelling gebaseerd op het bekende boek van Jan Terlouw. Een bijzonder verhaal dat zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog over moed, angst, vriendschap, verraad en liefde.

Samen met Robert van de Merwe en Agustina Villanueva ga jij het gesprek aan over de oorlog. Zij zoeken naar spelers die een mening hebben over de oorlog en dat willen delen. Hoe meer stemmen, hoe krachtiger de boodschap en hoe beter we het over de oorlog kunnen hebben. Het wordt een ritmische voorstelling waar je niet alleen jouw lichaam zal gebruiken, maar er zal tijdens de voorstelling ook gebruik wordt gemaakt van percussieinstrumenten om die krachtige boodschap te versterken. Robert en Agustina willen jou serieus laten acteren, jou ondersteunen in buiten je comfortzone treden en jouw acteerwerk nog expressiever te maken.

Het wordt een voorstelling die jou de vraag stelt: wat zou jij doen?

 

Repetities en speeldata

Oorlogswinter repeteert vanaf zaterdag 19 oktober in de Waterpoort in onze leslocatie in Barendrecht. Je speelt van vrijdag 4 april t/m zondag 13 april 2025 op het Jongeren Theater Festival in de Theaterschool!

Voor de exacte repetitie- en speeldata en locaties, bekijk je de productieplanning.

Wat kost meespelen?

De contributie voor Oorlogswinter is € 524,-

Heb je een Rotterdampas? Dan krijg je € 25,- korting op het lesgeld.

Als er thuis te weinig geld is voor creatieve lessen, helpt het Jeugdfonds Cultuur. Het Jeugdfonds is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Het fonds geeft een financieel steuntje in de rug en vergoedt (een deel van) het cursusgeld.

Kom je niet in aanmerking voor het Jeugdfonds Cultuur, maar is er wel een financiële belemmering? Er kunnen ook betalingsafspraken gemaakt worden die wellicht kunnen helpen. Neem contact op met de afdeling Jeugdtheater, en samen bekijken we jouw opties.

Meespelen?

De inschrijvingen voor het meespelen in een voorstelling zijn gesloten. Je kan jezelf nog wél inschrijven voor de lessen op een leslocatie bij jou in de buurt.

Vragen

Heb je vragen over bijvoorbeeld de repetities, het meespelen of de selecties? Kijk dan op onze onze veelgestelde vragen pagina, of neem contact op met Eva of Rianne via 010 - 243 50 55 of kantoor@jeugdtheaterhofplein.nl.

Te volgen op de locaties:

Barendrecht

Waterpoort, Middeldijkerplein 9, 2993 DL Barendrecht

Lessen voor de leeftijden:
2 - 3, 4 - 5, 6 - 7, 8 - 12, 12+