De briljante Bospoldervos

Praktische info

 • Vanaf 8 jaar
 • November ’24 t/m maart ’25
 • € 599,- contributie
 • € 10,- inschrijfgeld (alleen voor nieuwe deelnemers)
 • Korting met Rotterdampas
 • Steun van Jeugdfonds Cultuur mogelijk

 

Belangrijke data

 • 1 mei: inschrijvingen voor iedereen geopend
 • 15 mei: kick-off in het Hofpleintheater
 • 22 mei: inschrijvingen sluiten
 • 6 juni: indeling selectieweekend bekend
 • 15 & 16 juni: selectieweekend
 • 26 juni: uitslag selecties
Op de locaties:
Rotterdam-Noord

Delen

De briljante Bospoldervos

De wereld is niet alleen voor mensen gemaakt

Ken je de Briljante Bospoldervos? Die enorme vos met dat plastic tasje in zijn bek, midden op de Schiedamseweg? Die bestaat echt! Hij woont met zijn familie in een hol op het dakpark. Hij woont daar omdat er ook heel veel konijnen wonen, en dat is zijn lievelingseten!

Maar, op een dag besluiten de mensen alle konijnen van het dakpark weg te jagen. De Briljante Bospoldervos moet nu een andere manier vinden om voor zijn gezin te zorgen. Hij gaat op zoek tussen het afval van de mensen, bij de kinderboerderij, en af en toe gaat hij zelfs stiekem de markt op.

De mensen uit de wijk zijn niet blij met de briljante Bospoldervos. Ze willen hem weg hebben. Ze willen al het “ongedierte” uit de wijk weg hebben. De briljante Bospoldervos bedenkt een sluwe list. Want waarom hebben de mensen meer recht om in de wijk te wonen dan dieren? Het wordt een voorstelling over de verhouding tussen mens en natuur.

De briljante Bospoldervos wordt gemaakt door onder andere Anne Vera Langenberg en Rik van der Loos. Zij maakten eerder al De klokkenluider van Rotterdam, Aladdin van het Afrikaanderplein en Paniek in de chocoladefabriek.

Voor deze voorstelling schrijft Anne Vera speciaal een script, Rik maakt de muziek, Dionne gaat met jullie aan de slag met dans en als je misschien een dier speelt in de voorstelling, dan ga je met Erwin aan de slag! Een deel ligt dus al vast, maar tijdens de repetities is ook veel ruimte voor ideeën van jullie.

Rotterdam is een stad met heel veel verschillende mensen, dus zoeken we een zo divers mogelijke cast! Veel, weinig of geen theaterervaring, jong of oud; iedereen kan meespelen in deze voorstelling! Je zal ervaren hoe het is om compleet in een rol te kruipen en met behulp van muziek een verhaal te vertellen. Heb jij enthousiasme en pit? Heb jij zin om mee te doen aan deze familievoorstelling met spel, dans én zang? Schrijf je dan in voor de selecties!

Repetities en speeldata

De briljante Bospoldervos repeteert vanaf zaterdag 2 november in de Theaterschool. Later in het repetitieproces vinden de repetities plaats in het Hofpleintheater. Je speelt van vrijdag 14 februari t/m zondag 23 maart 2025 in de grote zaal van het Hofpleintheater.

Voor de exacte repetitie- en speeldata en locaties, bekijk je de productieplanning.

Wat kost meespelen?

De contributie voor De briljante Bospoldervos is € 599,-

Heb je een Rotterdampas? Dan krijg je € 25,- korting op het lesgeld.

Als er thuis te weinig geld is voor creatieve lessen, helpt het Jeugdfonds Cultuur. Het Jeugdfonds is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Het fonds geeft een financieel steuntje in de rug en vergoedt (een deel van) het cursusgeld.

Kom je niet in aanmerking voor het Jeugdfonds Cultuur, maar is er wel een financiële belemmering? Er kunnen ook betalingsafspraken gemaakt worden die wellicht kunnen helpen. Neem contact op met de afdeling Jeugdtheater, en samen bekijken we jouw opties.

Meespelen?

De inschrijvingen voor het meespelen in een voorstelling zijn gesloten. Je kan jezelf nog wél inschrijven voor de lessen op een leslocatie bij jou in de buurt.

Vragen

Heb je vragen over bijvoorbeeld de repetities, het meespelen of de selecties? Kijk dan op onze onze veelgestelde vragen pagina, of neem contact op met Eva of Rianne via 010 - 243 50 55 of kantoor@jeugdtheaterhofplein.nl.

Te volgen op de locaties:

Delfshaven

De Theaterschool, Pieter de Hoochweg 222, 3024 BJ Rotterdam

Lessen voor de leeftijden:
2 - 3, 4 - 5, 6 - 7, 8 - 12, 12+, 14+

Rotterdam-Noord

Hofpleintheater, Benthemplein 13, 3032 AA Rotterdam

Lessen voor de leeftijden:
4 - 5, 6 - 7, 8 - 12, 12+