De drie musketieners

Praktische info

 • Vanaf 8 jaar
 • Augustus ’24 t/m januari ’25
 • € 599,- contributie
 • € 10,- inschrijfgeld (alleen voor nieuwe deelnemers)
 • Korting met Rotterdampas
 • Steun van Jeugdfonds Cultuur mogelijk

 

Belangrijke data

 • 1 mei: inschrijvingen voor iedereen geopend
 • 15 mei: kick-off in het Hofpleintheater
 • 22 mei: inschrijvingen sluiten
 • 6 juni: indeling selectieweekend bekend
 • 15 & 16 juni: selectieweekend
 • 26 juni: uitslag selecties
Op de locaties:
Rotterdam-Noord

Delen

De drie musketieners

Darter Jan droomt van een groots en meeslepend leven; hij wil in de voetsporen van zijn vader treden en musketier worden! Als zijn vader plotseling overlijdt, verlaat hij het platteland om het in te ruilen voor de grote stad.

In de stad aangekomen, valt Jan met zijn neus in de boter. Na 15 jaar neemt de oude burgemeester afscheid van zijn geliefde stad. Zijn opvolger is streng en nors en kondigt direct nieuwe stadsregels aan. De nieuwe burgemeester wil alles wat plezier geeft verbieden. Van buitenspelen tot darttoernooien. Van TikTok tot theater. Niets mag kinderen nog afleiden van studeren en een carrière bouwen. Alles om de meest efficiënte stad ter wereld te worden.

Onder het nieuwe bewind worden ook de musketiers afgeschaft, de enige beschermers van de achtergestelde burger. De musketierscarrière van Jan dreigt in het water te vallen. Totdat Jan de drie opstandige Musketieners ontmoet. Vogelvrije jongeren die als enigen de idealen van de musketiers nog beschermen.

Onder het motto ‘een voor allen, allen voor één’ vechten ze voor het recht op loltrappen en tegen de nieuwe burgemeester.

Zal het Darter Jan lukken zich bij deze vrijgevochten Musketieners aan te sluiten en samen een vuist te maken tegen de dictatoriale burgemeester?

De Drie Musketieners is een bruisende, grappige en grandioos (te) gekke voorstelling over geloven in samenwerking, over samen sterker staan en het ondenkbare voor elkaar krijgen. En over de mensen die zich altijd in zullen zetten om de hulpbehoevenden te beschermen.

Regisseur Leander Breen maakt aankomend seizoen opnieuw de kerstproductie! Eerder heeft hij al de openingsvoorstelling De club van lelijke kinderen en de kerstvoorstellingen Kans op sneeuw, De blote kleren van de keizer en De prinses op de app gemaakt.

Leander houdt ervan om voorstellingen met een totaalbeleving te maken, waar je mag mee roepen, waar je omringd wordt door decor en totaal ondergedompeld wordt in fantasie en humor. Het mag een beetje brutaal zijn, waar humor altijd in terug komt.

We werken met een vast script en beginnen snel met de teksten leren, waarna we ons compleet gaan verdiepen in de rollen. Houd jij van veel humor, hard werken en durf je jezelf volledig in te leven in jouw personage op het podium? Dan zien we je graag bij de selecties!

 

Repetities en speeldata

De drie musketieners repeteert vanaf vrijdag 30 augustus 2024 in de Theaterschool. Later in het repetitieproces vinden de repetities plaats in het Hofpleintheater. Je speelt van vrijdag 20 december 2024 t/m zondag 19 januari 2025 in de grote zaal van het Hofpleintheater.

Voor de exacte repetitie- en speeldata en locaties, bekijk je de productieplanning.

Wat kost meespelen?

De contributie voor De drie musketieners is € 599,-

Heb je een Rotterdampas? Dan krijg je € 25,- korting op het lesgeld.

Als er thuis te weinig geld is voor creatieve lessen, helpt het Jeugdfonds Cultuur. Het Jeugdfonds is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Het fonds geeft een financieel steuntje in de rug en vergoedt (een deel van) het cursusgeld.

Kom je niet in aanmerking voor het Jeugdfonds Cultuur, maar is er wel een financiële belemmering? Er kunnen ook betalingsafspraken gemaakt worden die wellicht kunnen helpen. Neem contact op met de afdeling Jeugdtheater, en samen bekijken we jouw opties.

Meespelen?

De inschrijvingen voor het meespelen in een voorstelling zijn gesloten. Je kan jezelf nog wél inschrijven voor de lessen op een leslocatie bij jou in de buurt.

Vragen

Heb je vragen over bijvoorbeeld de repetities, het meespelen of de selecties? Kijk dan op onze onze veelgestelde vragen pagina, of neem contact op met Eva of Rianne via 010 - 243 50 55 of kantoor@jeugdtheaterhofplein.nl.

Te volgen op de locaties:

Delfshaven

De Theaterschool, Pieter de Hoochweg 222, 3024 BJ Rotterdam

Lessen voor de leeftijden:
2 - 3, 4 - 5, 6 - 7, 8 - 12, 12+, 14+

Rotterdam-Noord

Hofpleintheater, Benthemplein 13, 3032 AA Rotterdam

Lessen voor de leeftijden:
4 - 5, 6 - 7, 8 - 12, 12+