Druk

Praktische info

 • Vanaf 12 jaar
 • September ’24 t/m april ’25
 • € 440,- contributie
 • € 10,- inschrijfgeld (alleen voor nieuwe deelnemers)
 • Korting met Rotterdampas
 • Steun van Jeugdfonds Cultuur mogelijk

 

Belangrijke data

 • 1 mei: inschrijvingen voor iedereen geopend
 • 15 mei: kick-off in het Hofpleintheater
 • 22 mei: inschrijvingen sluiten
 • 6 juni: indeling selectieweekend bekend
 • 15 & 16 juni: selectieweekend
 • 26 juni: uitslag selecties

 

Nacht van Hofplein
De enige nacht wanneer je bij bij Hofplein kunt blijven slapen! Nou ja slapen… Bereid je voor op een gigantisch theaterlaboratorium met verschillende masterclasses die je leiden door een spannende theatrale trip tot in de kleine uurtjes. Spelers die meedoen aan de voorstellingen die op het JTF spelen, kunnen meedoen aan het programma in het weekend van 26 en 27 oktober.

Op de locaties:
Delfshaven

Delen

Druk

Druk wordt een dansvoorstelling die zich voornamelijk focust op verschillende soorten dansstijlen met hiphop als basis. De rollen die verdeeld worden zullen gebaseerd zijn op verschillende old school cartoon characters zoals Spinelli van Recess of Bubbles van de Powerpuff girls. Daarnaast halen we ook heel veel inspiratie van bekende videogames. We gaan samen kijken de teksten bepalen, waarbij fysiek spel altijd als basis blijft voor deze voorstelling.

Druk wordt gemaakt door Yanira Gefferie, ze is als maker heel speels en haalt veel inspiratie uit dingen als cartoons, videogames en anime. Een deel van de voorstelling staat al vast en voor een deel gaan jullie samen de voorstelling maken door op zoek te gaan naar een passende vorm om het verhaal te vertellen. Het is dus belangrijk dat je al de basis van dans beheerst of dit snel weet op te pakken. Yanira is op zoek naar spelers die zichzelf heel grappig vinden en zich vooral willen focussen op een kruising tussen theater en veel dans.

Lijkt het jou leuk om al jouw dansskills in te zetten en met behulp van Yanira naar een hoger niveau te tillen? Meld je dan aan voor de selecties!

 

Repetities en speeldata

Druk repeteert vanaf zaterdag 28 september in de Theaterschool in Rotterdam Delfshaven. Je speelt van vrijdag 4 april t/m zondag 13 april 2025 op het Jongeren Theater Festival in de Theaterschool!

Voor de exacte repetitie- en speeldata en locaties, bekijk je de productieplanning.

Wat kost meespelen?

De contributie voor Druk is € 440,-

Heb je een Rotterdampas? Dan krijg je € 25,- korting op het lesgeld.

Als er thuis te weinig geld is voor creatieve lessen, helpt het Jeugdfonds Cultuur. Het Jeugdfonds is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Het fonds geeft een financieel steuntje in de rug en vergoedt (een deel van) het cursusgeld.

Kom je niet in aanmerking voor het Jeugdfonds Cultuur, maar is er wel een financiële belemmering? Er kunnen ook betalingsafspraken gemaakt worden die wellicht kunnen helpen. Neem contact op met de afdeling Jeugdtheater, en samen bekijken we jouw opties.

Meespelen?

De inschrijvingen voor het meespelen in een voorstelling zijn gesloten. Je kan jezelf nog wél inschrijven voor de lessen op een leslocatie bij jou in de buurt.

Vragen

Heb je vragen over bijvoorbeeld de repetities, het meespelen of de selecties? Kijk dan op onze onze veelgestelde vragen pagina, of neem contact op met Eva of Rianne via 010 - 243 50 55 of kantoor@jeugdtheaterhofplein.nl.

Te volgen op de locaties:

Delfshaven

De Theaterschool, Pieter de Hoochweg 222, 3024 BJ Rotterdam

Lessen voor de leeftijden:
2 - 3, 4 - 5, 6 - 7, 8 - 12, 12+, 14+