Missie afbreken

Praktische info

 • Vanaf 8 jaar
 • Januari t/m november ’25
 • € 599,- contributie
 • € 10,- inschrijfgeld (alleen voor nieuwe deelnemers)
 • Korting met Rotterdampas
 • Steun van Jeugdfonds Cultuur mogelijk

 

Belangrijke data

 • 1 mei: inschrijvingen voor iedereen geopend
 • 15 mei: kick-off in het Hofpleintheater
 • 22 mei: inschrijvingen sluiten
 • 6 juni: indeling selectieweekend bekend
 • 15 & 16 juni: selectieweekend
 • 26 juni: uitslag selecties
Op de locaties:
Rotterdam-Noord

Delen

Missie afbreken

Hij werd door iedereen in het hart gesloten en won goud: Gozert. Maar Gozert was het verhaal van Ties.

Hoe gaat het eigenlijk met Gozert zelf? Ties heeft hem steeds minder nodig, want hij heeft Luna en Roberto en ouders die hem begrijpen. Gozert heeft het gevoel dat hij soms bijna wordt vergeten en dat gevoel wordt nog sterker als Luna en Ties een eigen missie hebben – een missie waar Gozert eigenlijk niets mee te maken wil hebben, want die missie gaat over Huize Hopeloos. De plek waar hij het allerongelukkigst ooit was.

Maar terwijl Gozert het steeds vaker zonder Ties en Luna moet doen, ontdekt hij dat er meer zijn zoals hij. En dat het niet goed met hen gaat als hun mensen geen aandacht meer aan hen besteden.

Als openingsvoorstelling van seizoen ’25 – ’26 staat er wederom een theaterbewerking van het boek van Pieter Koolwijk op het programma: Missie afbreken! Dit is het derde en tevens laatste boek in de wereld van Gozert (en de vierde voorstelling op rij gebaseerd op een boek van Pieter Koolwijk, van de Rotterdamse uitgeverij Lemniscaat!). Een superfantastisch avontuur – met een superheldencape om – maar wel een met een schurend randje. Want Gozert moet een beslissing nemen. Hoort hij nou wel of niet in de wereld van de levenden?

Missie afbreken wordt geregisseerd door Sanne Verkaaik. Zij heeft al eerder voorstellingen voor Hofplein gemaakt, waaronder Babel, Aquarium en De jongen achter in de klas. Daarnaast is zij docent en werkt in de tv-wereld. Met al die ervaring is ze op zoek naar enthousiaste spelers met wie ze samen dit laatste verhaal uit de reeks af kan sluiten met een knaller!

Repetities en speeldata

Missie afbreken repeteert vanaf zaterdag 25 januari in de Theaterschool. Later in het repetitieproces vinden de repetities plaats in het Hofpleintheater. Je speelt van vrijdag 3 oktober t/m zondag 2 november 2025 in de grote zaal van het Hofpleintheater.

Voor de exacte repetitie- en speeldata en locaties, bekijk je de productieplanning.

Wat kost meespelen?

De contributie voor Missie afbreken is € 599,-

Heb je een Rotterdampas? Dan krijg je € 25,- korting op het lesgeld.

Als er thuis te weinig geld is voor creatieve lessen, helpt het Jeugdfonds Cultuur. Het Jeugdfonds is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Het fonds geeft een financieel steuntje in de rug en vergoedt (een deel van) het cursusgeld.

Kom je niet in aanmerking voor het Jeugdfonds Cultuur, maar is er wel een financiële belemmering? Er kunnen ook betalingsafspraken gemaakt worden die wellicht kunnen helpen. Neem contact op met de afdeling Jeugdtheater, en samen bekijken we jouw opties.

Meespelen?

De inschrijvingen voor het meespelen in een voorstelling zijn gesloten. Je kan jezelf nog wél inschrijven voor de lessen op een leslocatie bij jou in de buurt.

Vragen

Heb je vragen over bijvoorbeeld de repetities, het meespelen of de selecties? Kijk dan op onze onze veelgestelde vragen pagina, of neem contact op met Eva of Rianne via 010 - 243 50 55 of kantoor@jeugdtheaterhofplein.nl.

Te volgen op de locaties:

Rotterdam-Noord

Hofpleintheater, Benthemplein 13, 3032 AA Rotterdam

Lessen voor de leeftijden:
4 - 5, 6 - 7, 8 - 12, 12+