Ode

Praktische info

 • Vanaf 12 jaar
 • Oktober ’24 t/m april ’25
 • € 440,- contributie
 • € 10,- inschrijfgeld (alleen voor nieuwe deelnemers)
 • Korting met Rotterdampas
 • Steun van Jeugdfonds Cultuur mogelijk

 

Belangrijke data

 • 1 mei: inschrijvingen voor iedereen geopend
 • 15 mei: kick-off in het Hofpleintheater
 • 22 mei: inschrijvingen sluiten
 • 6 juni: indeling selectieweekend bekend
 • 15 & 16 juni: selectieweekend
 • 26 juni: uitslag selecties

 

Nacht van Hofplein
De enige nacht wanneer je bij bij Hofplein kunt blijven slapen! Nou ja slapen… Bereid je voor op een gigantisch theaterlaboratorium met verschillende masterclasses die je leiden door een spannende theatrale trip tot in de kleine uurtjes. Spelers die meedoen aan de voorstellingen die op het JTF spelen, kunnen meedoen aan het programma in het weekend van 26 en 27 oktober.

Op de locaties:
Delfshaven

Delen

Ode

Als het van schemerig naar donker gaat. Van de zon naar de maan. Van buiten naar binnen. Als de nacht ontstaat ontwaken er obscure figuren. De gemiddelde mens is gaan slapen, maar wij blijven over.  We maken een ode aan de nacht, de ode aan onze angsten. Een ode aan controle verliezen. Want wat gebeurt er als niemand kijkt? Wie ben je als niemand je kan zien? Ben jij bang voor het donker?

Ode wordt gemaakt door regisseur Jamie Huisman. Zij is een fysieke maker dus ze zal met veel fysiek spel aan de slag gaan. Hoe laat je je lichaam een verhaal vertellen? En heb je altijd daar tekst voor nodig? Zij gebruikt in haar voorstellingen jullie, de spelers als bron van inspiratie.

In Ode ben je een echte makende speler, wat inhoudt dat je erg veel invloed hebt op het proces van de voorstelling maken en hoe de voorstelling er uiteindelijk uit komt te zien. Jamie gaat je daarbij helpen. Want hoe doe je dat? Hoe maak je vanuit een idee, een nummer, een uitspraak, een zin een hele performance? Er zal daarom dus ook nog geen script zijn. We vertrekken echt vanuit onze eigen thema’s, verhalen en inspiratie en bouwen dan met elkaar het hele verhaal.

Voor Ode is Jamie daarom op zoek naar spelers die naast spelen ook nieuwsgierig zijn om als makende speler aan de slag te gaan, spelers die nieuwsgierig zijn naar elkaars verhalen, thematiek eigen willen maken en zin hebben om dat met elkaar te onderzoeken. We gaan met aan de slag met eigen teksten, monologen, dialogen, spoken word en met bestaande teksten die we omvormen en herschrijven.

Word jij hier enthousiast van? Meld je dan nu aan voor de selecties!

Repetities en speeldata

Ode repeteert vanaf zaterdag 26 oktober in de Theaterschool in Delfshaven. Je speelt van vrijdag 4 april t/m zondag 13 april 2025 op het Jongeren Theater Festival in de Theaterschool!

Voor de exacte repetitie- en speeldata en locaties, bekijk je de productieplanning.

Wat kost meespelen?

De contributie voor Ode is € 440,-

Heb je een Rotterdampas? Dan krijg je € 25,- korting op het lesgeld.

Als er thuis te weinig geld is voor creatieve lessen, helpt het Jeugdfonds Cultuur. Het Jeugdfonds is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Het fonds geeft een financieel steuntje in de rug en vergoedt (een deel van) het cursusgeld.

Kom je niet in aanmerking voor het Jeugdfonds Cultuur, maar is er wel een financiële belemmering? Er kunnen ook betalingsafspraken gemaakt worden die wellicht kunnen helpen. Neem contact op met de afdeling Jeugdtheater, en samen bekijken we jouw opties.

Meespelen?

De inschrijvingen voor het meespelen in een voorstelling zijn gesloten. Je kan jezelf nog wél inschrijven voor de lessen op een leslocatie bij jou in de buurt.

Vragen

Heb je vragen over bijvoorbeeld de repetities, het meespelen of de selecties? Kijk dan op onze onze veelgestelde vragen pagina, of neem contact op met Eva of Rianne via 010 - 243 50 55 of kantoor@jeugdtheaterhofplein.nl.

Te volgen op de locaties:

Delfshaven

De Theaterschool, Pieter de Hoochweg 222, 3024 BJ Rotterdam

Lessen voor de leeftijden:
2 - 3, 4 - 5, 6 - 7, 8 - 12, 12+, 14+