Theaterles op school (SO)

Praktische info

  • Alle groepen en klassen
  • Theaterles op school
  • Met een gespecialiseerd vakdocent
  • Lange of korte lessenreeks
  • Prijsindicatie ’24-’25:
    € 70,- tot € 75,0 per uur, excl. reiskosten
  • Minimale afname: 2 uur per dag

Delen

Theaterlessen in het speciaal onderwijs

“Als ik naar het theater kijk, krijg ik gevoelens. Je bent iemand anders en ik vind het leuk dat te bedenken.” – Gert-Jan

Voor kinderen met gedrags- of leerproblemen, autisme of een lichamelijke of verstandelijke beperking heeft Jeugdtheater Hofplein speciaal aanbod. We werken met vakdocenten die gespecialiseerd zijn in het werken binnen het speciaal onderwijs. Samen bekijken we de mogelijkheden, zodat de theaterlessen aansluiten op de ontwikkeling van de specifieke leerlingen en in verbinding staan met het reguliere onderwijsprogramma. Dit is mogelijk in zowel een korte- als een langlopende lessenreeks.

2024 - 2025

In seizoen 2024 - 2025 geven Hofpleindocenten langlopend les op de volgende scholen in het speciaal onderwijs:

CSBO Bergkristal, Zorgboerderij Land-Goed

Maatwerk

In elk programma wordt maatwerk toegepast. Wat kan een kind al? Waar zit zijn of haar kracht? Hoe staat het met de energie en de verbeelding? Er wordt gewerkt aan sociale en theatrale vaardigheden. Er worden verhalen nagespeeld, emoties gekoppeld aan spelsituaties zodat ze elkaar en de wereld beter leren begrijpen. Door te spelen wordt er geëxperimenteerd met dagelijkse situaties. Door het zelf ervaren wordt ieders verbeelding en expressie vergroot. Spelenderwijs worden zo allerlei mogelijkheden geboden om te groeien.

De lessen kunnen worden gekoppeld aan thema’s van de school. Onze Hofpleindocenten kunnen bijvoorbeeld dieper ingaan op het gebied taal waarin nieuwe woorden, waar de groep in de les mee bezig is, terugkomen in de theaterlessen.

Contact & aanmelden

Voor vragen over dit aanbod neem je telefonisch of per mail contact op met Danilo via het onderstaande aanmeldformulier, of via 010-754 00 15 of educatie@jeugdtheaterhofplein.nl

Vul dit formulier zorgvuldig en volledig in dan kunnen wij u snel informeren over de mogelijkheden. We streven er naar om binnen 2 werkdagen te antwoorden.

Aanvraagformulier workshops