Space is the place

Praktische info

 • Vanaf 14 jaar
 • Oktober ’24 t/m april ’25
 • € 524,- contributie
 • € 10,- inschrijfgeld (alleen voor nieuwe deelnemers)
 • Korting met Rotterdampas
 • Steun van Jeugdfonds Cultuur mogelijk

 

Belangrijke data

 • 1 mei: inschrijvingen voor iedereen geopend
 • 15 mei: kick-off in het Hofpleintheater
 • 22 mei: inschrijvingen sluiten
 • 6 juni: indeling selectieweekend bekend
 • 15 & 16 juni: selectieweekend
 • 26 juni: uitslag selecties
Op de locaties:
Delfshaven

Delen

Space is the place

Space is the place wordt een muzikale, beeldende en fysieke reis langs de dromen en wensen van jongeren over hun toekomst. Wat gunnen ze zichzelf, wat gunnen zij de wereld waarin ze leven? Een voorstelling waarin de performers een liefdevolle ruimte creëren waarin zij de leiding nemen en een nieuw voorstel doen: hoe kunnen ze van Rotterdam een plek maken waarbij jongeren aan het roer staan?

Space is the place wordt gemaakt door oud-Hofpleiner Sue-Ann Bel en Tiffany Vicario.

Sue-Ann is een fysieke maker en werkt vanuit opdrachten waarin het lichaam centraal staat. De opdrachten verschillen van mimografieën in de ruimte tot intensieve bewegingssessies op muziek. Naast het fysieke, is tekst ook een onderdeel van haar werkpraktijk maar altijd in verbinding met het lichaam op de vloer. Sue-Ann gaat als maker graag opzoek naar humor, timing en scherpte in het maken van de voorstelling. Echte gesprekken, kwetsbaarheid, kracht, emoties en aanwezig zijn ‘als jezelf op het podium’ zijn belangrijke onderdelen van haar visie.

Tiffany is gespecialiseerd in muziektheater met als doel de kijkers een hand toe te rijken maar ook te confronteren. Wat haar kenmerkt is haar precisie, kritische kijk naar de samenleving en haar eigen handelen. Haar taak is om de grens op te zoeken bij de spelers en uit te dagen in gekozen thematiek. Als je gehoord wilt worden moet je geluid maken. Muzikaliteit is voor haar in die zin het middelpunt om tot maken te komen. Dit kan met je stem, geluid (omgeving/decor) en het lichaam zijn. Wie ben ik? Wat voor geluid maak ik? En wat voegt dat toe in de samenleving?

Hun doel is om ruimte te maken voor de jongeren die na ons komen. Er is nog geen verhaal van A tot Z. Samen met Sue-Ann en Tiffany gaan jullie op zoek naar de rode draad is. Hoe ziet het eruit als jongeren bepalen hoe de wereld eruit mag zien? Hoe ziet jouw ideale wereld eruit? De volwassenen gaan over alle belangrijke keuzes in ons leven en in de politiek, maar hoe krijgen we regie over onze eigen levens en beslissingen?

Word jij enthousiast van het concept van de voorstelling en om met Sue-Ann en Tiffany aan de slag te gaan? Geef je dan op voor de selecties!

Repetities en speeldata

Space is the place repeteert vanaf zaterdag 12 oktober in de Theaterschool. Je speelt van vrijdag 14 maart/m zondag 13 april 2025 in De Entree in De Theaterschool. Een deel van de speelperiode valt in het Jongeren Theater Festival!

Voor de exacte repetitie- en speeldata en locaties, bekijk je de productieplanning.

Wat kost meespelen?

De contributie voor Space is the place is € 524,-

Heb je een Rotterdampas? Dan krijg je € 25,- korting op het lesgeld.

Als er thuis te weinig geld is voor creatieve lessen, helpt het Jeugdfonds Cultuur. Het Jeugdfonds is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Het fonds geeft een financieel steuntje in de rug en vergoedt (een deel van) het cursusgeld.

Kom je niet in aanmerking voor het Jeugdfonds Cultuur, maar is er wel een financiële belemmering? Er kunnen ook betalingsafspraken gemaakt worden die wellicht kunnen helpen. Neem contact op met de afdeling Jeugdtheater, en samen bekijken we jouw opties.

Meespelen?

De inschrijvingen voor het meespelen in een voorstelling zijn gesloten. Je kan jezelf nog wél inschrijven voor de lessen op een leslocatie bij jou in de buurt.

Vragen

Heb je vragen over bijvoorbeeld de repetities, het meespelen of de selecties? Kijk dan op onze onze veelgestelde vragen pagina, of neem contact op met Eva of Rianne via 010 - 243 50 55 of kantoor@jeugdtheaterhofplein.nl.

Te volgen op de locaties:

Delfshaven

De Theaterschool, Pieter de Hoochweg 222, 3024 BJ Rotterdam

Lessen voor de leeftijden:
2 - 3, 4 - 5, 6 - 7, 8 - 12, 12+, 14+