Onder het mom van traditie

Praktische info

 • Vanaf 12 jaar
 • September ’24 t/m april ’25
 • € 440,- contributie
 • € 10,- inschrijfgeld (alleen voor nieuwe deelnemers)
 • Korting met Rotterdampas
 • Steun van Jeugdfonds Cultuur mogelijk

 

Belangrijke data

 • 1 mei: inschrijvingen voor iedereen geopend
 • 15 mei: kick-off in het Hofpleintheater
 • 22 mei: inschrijvingen sluiten
 • 6 juni: indeling selectieweekend bekend
 • 15 & 16 juni: selectieweekend
 • 26 juni: uitslag selecties

 

Nacht van Hofplein
De enige nacht wanneer je bij bij Hofplein kunt blijven slapen! Nou ja slapen… Bereid je voor op een gigantisch theaterlaboratorium met verschillende masterclasses die je leiden door een spannende theatrale trip tot in de kleine uurtjes. Spelers die meedoen aan de voorstellingen die op het JTF spelen, kunnen meedoen aan het programma in het weekend van 26 en 27 oktober.

Op de locaties:
Rotterdam-Zuid

Delen

Onder het mom van traditie

Onder het mom van traditie gaat over een groep jongeren die zich ongebonden en vrij willen voelen. Tegen hun huidige leven zeggen ze vaarwel en ze breken met tradities. Mensen in hun directe omgeving zitten daar alleen niet op te wachten.. Toch dromen zij van een hoopvolle toekomst en bedenken samen een plan om te kunnen zijn wie zij zelf willen zijn. Want alleen samen met mensen die ook slechte omstandigheden willen veranderen, kan je een betere toekomst bereiken.

Het wordt een dansvoorstelling met verschillende dansstijlen zoals Jazz, Afro, Urban en Modern. Ook zit er zang en spel in de voorstelling, waarbij Anne Vera Langenberg en Rik van der Loos met jou aan de slag gaan.

De personages passen geen van alle binnen de sociaal gewenste kaders. Geheel in eigen stijl gaan zij door het leven en dat is terug te zien in de kostuums en kapsels. Door anders dan anderen te zijn, voelen zij zich verbonden en vormen een eenheid tegen ‘de rest’. Ze breken met tradities en de vieren de vrijheid.

Dionne is op zoek naar spelers met lef en een eigen stijl die houden van bewegen, goed kunnen samenwerken en mee durven denken over de inhoud van de voorstelling. Denk jij nu: dit is iets voor mij! Meld je dan snel aan voor de selecties!

Repetities en speeldata

Onder het mom van traditie repeteert vanaf zaterdag 28 september op het Montfort College op onze leslocatie in Rotterdam-Zuid. Je speelt van vrijdag 4 april t/m zondag 13 april 2025 op het Jongeren Theater Festival in de Theaterschool!

Voor de exacte repetitie- en speeldata en locaties, bekijk je de productieplanning.

Wat kost meespelen?

De contributie voor Onder het mom van traditie is € 440,-

Heb je een Rotterdampas? Dan krijg je € 25,- korting op het lesgeld.

Als er thuis te weinig geld is voor creatieve lessen, helpt het Jeugdfonds Cultuur. Het Jeugdfonds is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Het fonds geeft een financieel steuntje in de rug en vergoedt (een deel van) het cursusgeld.

Kom je niet in aanmerking voor het Jeugdfonds Cultuur, maar is er wel een financiële belemmering? Er kunnen ook betalingsafspraken gemaakt worden die wellicht kunnen helpen. Neem contact op met de afdeling Jeugdtheater, en samen bekijken we jouw opties.

Meespelen?

De inschrijvingen voor het meespelen in een voorstelling zijn gesloten. Je kan jezelf nog wél inschrijven voor de lessen op een leslocatie bij jou in de buurt.

Vragen

Heb je vragen over bijvoorbeeld de repetities, het meespelen of de selecties? Kijk dan op onze onze veelgestelde vragen pagina, of neem contact op met Eva of Rianne via 010 - 243 50 55 of kantoor@jeugdtheaterhofplein.nl.

Te volgen op de locaties:

Rotterdam-Zuid

Montfort College, Montessoriweg 14, 3083 AN Rotterdam

Lessen voor de leeftijden:
4 - 5, 6 - 7, 8 - 12, 12+