De verdieping

Praktische info

 • Vanaf 14 jaar
 • Oktober ’24 t/m april ’25
 • € 578,- contributie
 • € 10,- inschrijfgeld (alleen voor nieuwe deelnemers)
 • Korting met Rotterdampas
 • Steun van Jeugdfonds Cultuur mogelijk

 

Belangrijke data

 • 1 mei: inschrijvingen voor iedereen geopend
 • 15 mei: kick-off in het Hofpleintheater
 • 22 mei: inschrijvingen sluiten
 • 6 juni: indeling selectieweekend bekend
 • 15 & 16 juni: selectieweekend
 • 26 juni: uitslag selecties

 

Nacht van Hofplein
De enige nacht wanneer je bij bij Hofplein kunt blijven slapen! Nou ja slapen… Bereid je voor op een gigantisch theaterlaboratorium met verschillende masterclasses die je leiden door een spannende theatrale trip tot in de kleine uurtjes. Spelers die meedoen aan de voorstellingen die op het JTF spelen, kunnen meedoen aan het programma in het weekend van 26 en 27 oktober.

Op de locaties:
Delfshaven

Delen

De verdieping

De verdieping is er voor spelers die serieus aan de slag willen met hun ontwikkeling als maker en speler. Je werkt niet alleen toe naar een voorstelling, maar krijgt ook 4 uur in de week les in spel, beweging en toneelschrijven. Naast deze lessen volg je het vak theatermaken, waarin je onder leiding van theatermaker Ben van der Meij aan de slag gaat om een voorstelling te maken die zal spelen op het Jongeren Theater Festival in april 2025.

Naast Ben van der Meij, krijg je les van gastdocenten Shertise Solano, Erwin Dörr en Charlene Schmeltz. Met al hun kennis en ervaring zullen zij jou naar een hoger niveau proberen te tillen. De verdieping is ook geschikt voor spelers die willen doorstromen naar een MBO of HBO theateropleiding.

Spel
Je werkt aan je eigen toneelspel en leert de basis over improviserend theatermaken aan de hand van een thema.

Beweging
Tijdens beweging leer je hoe je met je lijf een verhaal kan vertellen, je ontwikkelt een ‘bewegingsjargon’ dat je kan inzetten bij (het maken van) de voorstelling.

Toneelschrijven
Tijdens toneelschrijven verdiep je jezelf in het schrijfvak en ga je aan de slag met jouw ideeën op papier zetten. Misschien komen jouw teksten wel in de voorstelling!

Wil jij graag de verdieping in gaan? Schrijf jezelf dan in voor de selecties!

Repetities en speeldata

De verdieping repeteert vanaf zaterdag 21 september tussen 11.00 en 15.30 uur in de Theaterschool in Rotterdam Delfshaven. Je speelt van vrijdag 4 april t/m zondag 13 april 2025 op het Jongeren Theater Festival in de Theaterschool!

Voor de exacte repetitie- en speeldata en locaties, bekijk je de productieplanning.

Wat kost meespelen?

De contributie voor De verdieping is € 578,-

Heb je een Rotterdampas? Dan krijg je € 25,- korting op het lesgeld.

Als er thuis te weinig geld is voor creatieve lessen, helpt het Jeugdfonds Cultuur. Het Jeugdfonds is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Het fonds geeft een financieel steuntje in de rug en vergoedt (een deel van) het cursusgeld.

Kom je niet in aanmerking voor het Jeugdfonds Cultuur, maar is er wel een financiële belemmering? Er kunnen ook betalingsafspraken gemaakt worden die wellicht kunnen helpen. Neem contact op met de afdeling Jeugdtheater, en samen bekijken we jouw opties.

Meespelen?

De inschrijvingen voor het meespelen in een voorstelling zijn gesloten. Je kan jezelf nog wél inschrijven voor de lessen op een leslocatie bij jou in de buurt.

Vragen

Heb je vragen over bijvoorbeeld de repetities, het meespelen of de selecties? Kijk dan op onze onze veelgestelde vragen pagina, of neem contact op met Eva of Rianne via 010 - 243 50 55 of kantoor@jeugdtheaterhofplein.nl.

Te volgen op de locaties:

Delfshaven

De Theaterschool, Pieter de Hoochweg 222, 3024 BJ Rotterdam

Lessen voor de leeftijden:
2 - 3, 4 - 5, 6 - 7, 8 - 12, 12+, 14+