Wat je zingt ben je zelf

Praktische info

 • 7 t/m 11 jaar
 • Augustus ’24 t/m maart ’25
 • € 440,- contributie
 • € 10,- inschrijfgeld (alleen voor nieuwe deelnemers)
 • Korting met Rotterdampas
 • Steun van Jeugdfonds Cultuur mogelijk

 

Belangrijke data

 • 1 mei: inschrijvingen voor iedereen geopend
 • 15 mei: kick-off in het Hofpleintheater
 • 22 mei: inschrijvingen sluiten
 • 5 juni: selecties
 • 26 juni: uitslag selecties
Op de locaties:
Rotterdam-Noord

Delen

Wat je zingt ben je zelf

Wat je zingt ben je zelf is een muzikale voorstelling en gaat over het verhaal van Lenny. Lenny kent een liedje waar ze elke ochtend mee wakker wordt. Een liedje dat altijd in haar hoofd zit. Of nou ja, ze kent niet het hele liedje. Ze kent maar twee regels. Het is gezongen in een taal die ze zelf niet kent en waarvan ze ook de betekenis niet weet. Het enige wat ze wel weet, is dat haar vader dit liedje altijd voor haar zong. Maar waar haar vader is, dat weet eigenlijk niemand.

Lenny wil graag haar liedje zingen op de bonte avond. Want als zij haar liedje zingt, dan komt haar vader misschien wel kijken? Maar dan moet ze wel het hele liedje kennen, dus gaat ze op zoek! Zal het haar lukken het liedje van haar vader te vinden en te zingen op de bonte avond?

Lenny’s liedje is een kleurrijke en muzikale voorstelling over wie je bent en waar je vandaan komt. Het gaat ook over jouw afkomst en waar jij vandaan komt, over het vinden van je eigen identiteit. Want voor deze voorstelling gaan we werken vanuit de verhalen en achtergronden van alle spelers.

Tijdens het maken van deze voorstelling werken we deels vanuit een script en deels vanuit de spelers. Dat betekent dat je zowel leert om met teksten te werken en een rol te spelen, als zelf scènes te bedenken over het thema van de voorstelling. Ook het liedje zal deels door de spelers zelf worden geschreven en natuurlijk wordt er gezongen!

De voorstelling wordt gemaakt door Keri Folkerts, zij heeft al jarenlang ervaring als docent bij Hofplein en voor deze voorstelling is zij op zoek naar spelers in de leeftijd van 7 t/m 11 jaar die houden van spelen, zingen en dansen. Je vindt het leuk om zelf mee te schrijven aan een tekst of een liedtekst en je bent geïnteresseerd in waar je zelf vandaan komt. Voor deze voorstelling zoeken we een kleurrijke cast, dus hoe meer verschillende culturen, hoe beter!

Repetities en speeldata

Wat je zingt ben je zelf repeteert vanaf zaterdag 24 augustus 2024 in het Hofpleintheater. Je speelt van zondag 19 januari t/m zondag 2 maart 2025 in de Zadkine Zaal van het Hofpleintheater.

Voor de exacte repetitie- en speeldata en locaties, bekijk je de productieplanning.

Wat kost meespelen?

De contributie voor de Wat je zingt ben je zelf is € 440,-

Heb je een Rotterdampas? Dan krijg je € 25,- korting op het lesgeld.

Als er thuis te weinig geld is voor creatieve lessen, helpt het Jeugdfonds Cultuur. Het Jeugdfonds is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Het fonds geeft een financieel steuntje in de rug en vergoedt (een deel van) het cursusgeld.

Kom je niet in aanmerking voor het Jeugdfonds Cultuur, maar is er wel een financiële belemmering? Er kunnen ook betalingsafspraken gemaakt worden die wellicht kunnen helpen. Neem contact op met de afdeling Jeugdtheater, en samen bekijken we jouw opties.

Meespelen?

De inschrijvingen voor het meespelen in een voorstelling zijn gesloten. Je kan jezelf nog wél inschrijven voor de lessen op een leslocatie bij jou in de buurt.

Vragen

Heb je vragen over bijvoorbeeld de repetities, het meespelen of de selecties? Kijk dan op onze onze veelgestelde vragen pagina, of neem contact op met Eva of Rianne via 010 - 243 50 55 of kantoor@jeugdtheaterhofplein.nl.

Te volgen op de locaties:

Rotterdam-Noord

Hofpleintheater, Benthemplein 13, 3032 AA Rotterdam

Lessen voor de leeftijden:
4 - 5, 6 - 7, 8 - 12, 12+