Financiële drempel

Wil je graag theater spelen, maar is er een financiële drempel? Dan zijn er opties waardoor je waarschijnlijk toch mee kunt doen.

Jeugdfonds Cultuur

Als er thuis te weinig geld is voor creatieve lessen, helpt het Jeugdfonds Cultuur. Het Jeugdfonds is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Het fonds geeft een financieel steuntje in de rug en vergoedt het cursusgeld. Zo doe je een aanvraag bij het Jeugdfonds Cultuur:

Stap 1. Schrijf je in voor een cursus bij Jeugdtheater Hofplein.

Stap 2. Om gebruik te maken van het Jeugdfonds Cultuur vul je een ouderkaart in. Deze ouderkaart lever je in bij de intermediair. Hier vind je een intermediair bij jou in de buurt. Deze intermediair doet een aanvraag voor de vergoeding bij Jeugdfonds Cultuur. Je krijgt bericht wanneer de aanvraag is goed gekeurd.

Let op! Ook voor de inschrijvingen met financiële steun van het Jeugdfonds Cultuur gelden de Algemene Voorwaarden. Dit houdt in dat wanneer het Jeugdfonds Cultuur de aanvraag afwijst, en er een opzegging is na de 4e cursusdag, dat je de volledige contributie zult moeten betalen.

Het Jeugdfonds Cultuur is niet in alle gemeenten in regio Rijnmond actief. Sommige gemeenten hebben een eigen ondersteuningsregeling. Check in dat geval de website van jouw gemeente voor mogelijkheden.

Betalingsafspraken

Er kunnen ook betalingsafspraken gemaakt worden die wellicht kunnen helpen.

Er is een standaard optie voor het betalen in termijnen tot en met zes maanden. Na het inschrijven kun je dit zelf aangeven. Afhankelijk van de situatie, kan er een persoonlijke betalingsregeling getroffen worden. Wel is de bedoeling dat het volledige bedrag binnen een seizoen wordt voldaan.

Andere opties

Kom je niet in aanmerking voor het Jeugdfonds Cultuur, maar is er wel een financiële belemmering? Er is er toch een kans dat je mee kunt doen. Neem contact op met de afdeling Jeugdtheater, en samen bekijken we jouw opties.