Het Hofpleintheater als kunstwerk

De voorbereidingen op het vernieuwen van de stoelen en omliggende vloerbedekking in het Hofpleintheater zijn in volle gang! Het belooft veel meer dan gewoon vernieuwen: het Hofpleintheater wordt een unieke kunstbeleving. Jeugdtheater Hofplein werkt samen met Arttenders en kunstenaar Corriette Schoenaerts aan deze renovatie om het theater om te toveren in een nieuw, waanzinnig, Rotterdams totaalkunstwerk dat je móet zien.

“Above the clouds”: door Corriette Schoenaerts voor Beams Tokyo x Rendez-vous-Paris

De stoelen, vloeren en muren van het theater worden in het ontwerp van kunstenaar Corriette Schoenaerts als geheel onder handen genomen. Aansluitend op de missie en visie van Jeugdtheater Hofplein én op het karakteristieke gebouw zelf met o.a. het glas-in-beton kunstwerk van Karel Appel. Corriette heeft de kleuren uit de Appelwand als een van de uitgangspunten van haar ontwerp genomen, waarmee ook eerdere ontwerpen – zoals die van Albert Diederik in de jaren negentig – worden meegenomen. Corriette weet precies die wereld te scheppen waarin onze jonge én iets minder jonge bezoekers kunnen wegdwalen, fantasie en verbeelding gestimuleerd worden en de vrije loop nemen. Dit totaalkunstwerk wordt ook voor niet-theater-bezoekers een reden voor een bezoek aan het Hofpleintheater!

“Passion – violence” door Corriette Schoenaerts voor Sleek Magazine.

Wij zijn heel enthousiast over de eerste ontwerpen en kunnen dan ook niet wachten om het eindresultaat met iedereen te delen. Daarvoor moet je nog wel even geduld hebben tot de start van ons jubileumseizoen. Maar we beloven vast een uniek Hofpleintheater, een totaalkunstwerk waar je in stapt en in rondloopt. Dat je verbaast, prikkelt en het gevoel geeft dat alles mogelijk is.

Verbeeld, verrijk, verwonder.

 

Info

In samenwerking met Arttenders en Corriette Schoenaerts, wordt het Hofpleintheater als geheel onder handen genomen.