GREGORY CAERS HOOFD PROGRAMMA

Met plezier maakt Hofplein bekend dat de Vlaamse theatermaker Gregory Caers per direct ons team komt versterken en als Hoofd programma de artistiek inhoudelijke koers van de Jeugdtheaterschool verder gaat ontwikkelen. Samen werken we door aan ons huis; dé plek waar de culturele en sociale ontwikkeling van kinderen en jongeren centraal staat.

Gregory is theatermaker en acteur en studeerde in 1997 af aan de opleiding drama van het Departement Dramatische Kunst van de Hogeschool Gent. Hij speelde de eerste jaren voor o.a. NTGent, Fakkeltheater, De Vieze Gasten en enkele tv-series. Richtte in Brussel hARTbeats (een creatief jongerenlabel) op en jaren later mede het gezelschap Nevski Prospekt dat een brug wil slaan tussen kind en kunst. Dit aan de hand van voorstellingen en projecten voor én met kinderen en jongeren over de hele wereld. In de tussenliggende tijd maakte hij uiteenlopende voorstellingen, o.a. Rennen, Stand by Me en Appelblauwzeeziek bij de Kopergietery in Gent.

Ook bij Hofplein is Gregory geen onbekende, eerder maakte hij de indrukwekkende voorstelling De loop der dingen, die als bekroning ook op Lowlands (2016) en tijdens de eerste Nationale Jongerenherdenking (4 mei 2017) in het nieuwe Luxor Theater werd geprogrammeerd.

Gregory is een zeer ervaren maker op het gebied van jeugdtheater. Hij brengt een schat aan ervaring en inspiratie mee naar Rotterdam en in het bijzonder naar Hofplein. We zijn dan ook erg verheugd dat hij zich niet alleen als maker, maar vanaf nu ook als Hoofd programma aan onze organisatie verbindt om met onze leerlingen en spelers de Jeugdtheaterschool naar een nog hoger niveau te tillen.

Info

Met plezier maakt Hofplein bekend dat de Vlaamse theatermaker Gregory Caers per direct ons team komt versterken en als Hoofd programma de artistiek inhoudelijke koers van de Jeugdtheaterschool verder gaat ontwikkelen. Samen werken we door aan ons huis; dé plek waar de culturele en sociale ontwikkeling van kinderen en jongeren centraal staat. Gregory is theatermaker […]