Bezoekersinfo

Voorstellingen en activiteiten

Hieronder vind je alle informatie over jouw bezoek aan het Hofpleintheater. Heb je een vraag, en wordt deze hieronder niet beantwoord? Neem dan contact met ons op. Wij helpen jou graag verder.

Kaarten kunnen momenteel alleen online en telefonisch gereserveerd worden, en per iDEAL betaald worden. I.v.m de coronamaatregelen kan er niet meer contant betaald worden op locaties van Jeugdtheater Hofplein, en worden er geen kaarten aan de kassa verkocht. Kaarten dienen altijd vooraf gereserveerd te worden.

 

Online kaarten reserveren

Kaarten voor alle voorstellingen, workshops en activiteiten zijn te koop via deze website. Van je aankoop krijg je per e-mail een bevestiging, met een link naar de e-tickets. Print ze uit en neem ze mee naar de voorstelling. Ook is het mogelijk om de streepjescode op je e-ticket aan de zaaldeur te tonen op een smartphone of tablet. Je kan een e-ticket meerdere keren uitprinten, maar aan de zaaldeur kan deze natuurlijk maar één keer worden gescand.

We mogen maximaal 50 bezoekers ontvangen. Daarbij moet iedereen vanaf 13 jaar nog steeds 1,5 meter afstand van elkaar houden. Dit betekent dat er voor de Zadkinezaal, vanwege de 1,5 meter regel, minder volwassenkaarten dan kinderkaarten beschikbaar zijn. Als er geen volwassenkaarten meer in het kassamenu verschijnen, zijn deze helaas uitverkocht. We verzoeken je dringend géén kinderkaarten te reserveren voor bezoekers ouder dan 12 jaar. Gelukkig hoeven kinderen geen afstand te houden, zij kunnen ‘gewoon’ genieten van de magie van theater.

 

Telefonisch kaarten reserveren

Telefonisch reserveren is mogelijk van maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur via (010) 243 50 55. Na een telefonische reservering ontvang je een mail met de betaallink zodat je de kaarten per iDEAL kunt afrekenen.

Wanneer je geen gebruik kunt maken van de door jouw gekochte kaarten, neem dan uiterlijk 48 uur voor aanvang van de voorstelling contact op met de publieksservice van Jeugdtheater Hofplein. Wij verplaatsen de kaarten kosteloos naar een andere speeldatum of zetten ze om in een voucher voor een bezoek aan een andere voorstelling.

De publieksservice is bereikbaar van maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur via (010) 243 50 55.

Heb je kaarten voor een voorstelling, maar kun je niet komen i.v.m. corona-gerelateerde klachten en is het binnen 48 uur voor aanvang van de voorstelling? Neem in dit geval zo snel mogelijk contact op zodat we een passende oplossing kunnen zoeken.

Bij een aantal voorstellingen reserveer je een kaartje inclusief consumptie. Deze voorstellingen spelen zonder pauze en het drankje dat is inbegrepen krijg je voorafgaand aan de voorstelling mee de zaal in. Dit staat klaar* en hoef je niet bij de bar op te halen.

Dit beperkt het aantal betalingen en voorkomt wachten bij de bar. Niet wachten en minder betalingen helpen bij het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus. Daar zetten we ons graag voor in, zodat we al onze toffe voorstellingen het hele seizoen voor zoveel mogelijk bezoekers kunnen blijven spelen.

* Je kan kiezen uit een assortiment van non-alcoholische dranken.

Als voorstellingen moeten worden opgeschort i.v.m. nieuwe corona-maatregelen, dan kun je je kaarten inwisselen voor een voucher voor toekomstige voorstellingen.

Een donatie doen om Hofplein te ondersteunen wordt natuurlijk ook zeer gewaardeerd.

Je kunt alleen het Hofpleintheater betreden met een geldig toegangsbewijs (kaartje voor een voorstelling of activiteit). Deze wordt bij de ingang door een medewerker van Hofplein gecontroleerd. Je bent een halfuur voor aanvang welkom.

Met elk huishouden wordt voor binnenkomst een verplicht checkgesprek gevoerd waarbij een aantal vragen over gezondheidsklachten worden gesteld. In lijn met de privacywetgeving wordt deze informatie niet genoteerd en dus ook niet bewaard.

Vanaf 1 december jl. is het dragen van een mondkapje verplicht in openbare binnenruimtes voor bezoekers vanaf 13 jaar. Dus ook bij Hofplein. Wij zetten ‘m op als we rondlopen… Jij toch ook? Zonder mondkapje kun je de voorstelling niet bezoeken. Zodra je op je plek zit in de foyer of in de zaal kun je je mondkapje af doen.

Bezoekers van voorstellingen in de grote zaal worden bij aankomst in het theater direct naar de zaal begeleid. Een medewerker van Hofplein wijst jou en je gezelschap een vaste plek in de zaal. Dit doen we altijd op basis van de richtlijnen die op dat moment van toepassing zijn.

Bezoekers van voorstellingen in de Zadkinezaal kunnen voorafgaand aan de voorstelling nog even plaatsnemen aan een vrije tafel in de foyer. Ook in de Zadkinezaal wijst een medewerker van Hofplein jou en je gezelschap een vaste plek. Dit doen we altijd op basis van de richtlijnen die op dat moment van toepassing zijn.

Een eigen plek uitkiezen gaat in beide zalen helaas niet.

Bij voorstellingen die spelen in de Zadkinezaal is de bar vóór aanvang en ná afloop van de voorstelling geopend*. Neem met jouw gezelschap plaats aan één van de tafels. Via het QR-systeem op tafel kun je jouw bestelling doorgeven en meteen afrekenen. Je bestelling wordt aan tafel gebracht.

Bij voorstellingen die in de grote zaal spelen is de bar voor aanvang van de voorstelling gesloten en word je meteen naar de zaal begeleid. Voor na afloop van de voorstelling is het mogelijk een tafel in de foyer te reserveren om nog iets te drinken en na te genieten. Hier word je bediend van het vooraf te reserveren ‘nakletsen-arrangement’. Vooraf reserveren is aan te raden i.v.m. een beperkt aantal tafels. Als er op de avond zelf nog tafels beschikbaar zijn kun je d.m.v. een QR-systeem aan tafel bestellen en word je ook bediend.

Omdat in onze foyer tijdens opening van de bar dezelfde maatregelen gelden als in de horeca, is een vaste zitplaats verplicht. Het is niet toegestaan om bestellingen bij de bar af te halen of staand een consumptie te nuttigen. Het checkgesprek hebben we bij binnenkomst al gevoerd.

*Let op, tijdens de FEESTivals is de horeca vanwege de huidige richtlijnen en beperkte capaciteit gesloten.

De locaties van Jeugdtheater Hofplein zijn momenteel pin-only. Door alle maatregelen rondom corona kan er niet langer met contant geld betaald worden.

De toiletten in de foyer zijn toegankelijk voor kinderen onder de 13 jaar en het mindervalide toilet voor mindervaliden. Overige bezoekers gebruiken de toiletten op de entresol.

Het Hofpleintheater heeft in alle zalen en studio’s plaatsen voor rolstoelgebruikers en een lift om mindervalide bezoekers naar boven te helpen. Neem contact op om de speciale rolstoelplaatsen te reserveren. Op de avond zelf begeleiden we je via de lift naar je plaats en helpen we waar nodig.

Reis op dit moment zoveel mogelijk alleen met jouw eigen huishouden naar het Hofpleintheater.

Het Hofpleintheater bevindt zich in het grote scholencomplex aan het Benthemplein, tussen de scholen Grafisch Lyceum en Zadkine College in.

Er is voldoende parkeergelegenheid voor en achter het gebouw. Tot 23:00 uur is het dagelijks betaald parkeren.

Bij alle voorstellingen staat een leeftijdsadvies dat zorgvuldig bepaald wordt door de makers of een gezelschap. De leeftijdsaanduiding zorgt ervoor dat de voorstelling niet te spannend of niet te ingewikkeld en vooral leuk en geschikt is voor kinderen met de juiste leeftijd of ouder. Wij houden ons aan de gestelde leeftijd en vragen je vriendelijk deze leeftijdsgrens aan te houden voor je plezier en dat van onze andere gasten. Baby's kunnen helaas niet mee de voorstelling in.

Na aanvang van de voorstelling doen we ons best om je alsnog een plek te geven in de zaal. Soms is dat, op verzoek van de maker of een gezelschap, niet mogelijk. Er is in dit geval geen recht op restitutie of andere vorm van compensatie.

In en rond ons hele gebouw en op de trappen voor de ingang geldt een rookverbod.

"Mag ik foto’s, video- of audiomateriaal maken?" Nee, want dit stoort de spelers op het toneel en de medebezoekers in de zaal. Dus vragen we je vriendelijk om tijdens de voorstelling je mobiele telefoon uit te schakelen of de vliegtuigmodus in te schakelen.

Voor kinderen zijn in de grote zaal stoelverhogers beschikbaar.