Bezoekersinfo

Voorstellingen en activiteiten

Hieronder staat een lijst met de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Team Hofplein helpt jou graag verder.

Met het openbaar vervoer 
Vanaf het Centraal Station is het Hofpleintheater lopend goed te bereiken. Neem de achteruitgang (Blijdorp-zijde) en ga aan de achterkant van het Centraal Station direct rechtsaf de Proveniersstraat in. Steek bij de verkeerslichten aan het einde van de Proveniersstraat rechtdoor over. Loop rechtdoor de Teilingerstraat in. Het Benthemplein ligt aan je rechterkant.

Er stoppen twee trams in de buurt van het Hofpleintheater. Lijn 25: uitstappen bij halte Schiekade. Lijn 4: uitstappen bij halte Heer Bokelweg.

Het Hofpleintheater bevindt zich in het grote scholencomplex aan het plein.

Het dichtstbijzijnde metrostation is station Stadhuis. Vanuit dit station loop je de Coolsingel af richting het verkeersplein Hofplein. Loop rechtdoor de Schiekade op en ga onder het spoor door. Steek over bij de verkeerslichten (Heer Bokelweg) en ga direct rechtsaf. Aan je linkerhand is een onderdoorgang van het grote gebouwencomplex waarin o.a. het Grafisch Lyceum en het Zadkine College gevestigd zijn. Aan de andere kant van deze onderdoorgang zie je het plein met daaraan het theater.

Met de auto

Er is voldoende parkeergelegenheid voor en achter het gebouw. Tot 23:00 uur is het betaald parkeren. De parkeerautomaat staat in de Teilingerstraat.

Kaarten voor alle voorstellingen, workshops en activiteiten zijn te koop via deze website. De betaling gebeurt via iDEAL. Van je aankoop krijg je per e-mail een bevestiging, met een link naar de e-tickets. Print ze uit en neem ze mee naar de voorstelling. Ook is het mogelijk om de streepjescode op je e-ticket aan de zaaldeur te tonen op een smartphone of tablet. Je kan een e-ticket meerdere keren uitprinten, maar aan de zaaldeur kan het natuurlijk maar één keer worden gescand. De e-tickets worden vlak voor aanvang van de voorstelling gescand bij de theaterzaal.
Telefonisch reserveren is mogelijk van maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur via (010) 243 50 55. Ook kun je tot vlak voor aanvang  van de voorstelling kaarten kopen aan onze servicebalie in het theater. Betalen kan alleen met pin of de Podium Cadeaukaart.

Online gereserveerde kaarten zijn €1,50 goedkoper dan aan de kassa.

Wanneer u geen gebruik kunt maken van de door u gekochte kaarten, kunt u de kaarten tot uiterlijk twee uur voor aanvang retourneren.
Telefonisch retourneren is mogelijk van maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur via (010) 243 50 55. Ook kun je de tickets retourneren aan onze servicebalie in het theater.

 

Bij alle voorstellingen staat een leeftijdsadvies dat zorgvuldig bepaald wordt door de makers of een gezelschap. De leeftijdsaanduiding zorgt ervoor dat de voorstelling niet te spannend of niet te ingewikkeld en vooral leuk en geschikt is voor kinderen met de juiste leeftijd of ouder. Wij houden ons aan de gestelde leeftijd en vragen je vriendelijk deze leeftijdsgrens aan te houden voor je plezier en dat van onze andere gasten. Baby's kunnen helaas niet mee de voorstelling in. Wel kun je tijdens de voorstelling met je baby of jongere kind in onze gezellige foyer terecht.

Na aanvang van de voorstelling doen we ons best om je alsnog een plek te geven in de zaal. Soms is dat, op verzoek van de maker of een gezelschap, niet mogelijk. In zo´n geval ontvangen we je graag in onze gezellige foyer.

Het Hofpleintheater heeft in alle zalen en studio’s plaatsen voor rolstoelgebruikers. Neem contact op met onze Publieksservice om deze speciale rolstoelplaatsen te reserveren. Op de avond zelf begeleiden we je via de lift naar je plaats en helpen we waar nodig.

"Mag ik foto’s, video- of audiomateriaal maken?" Liever niet, want dit stoort de spelers op het toneel en de medebezoekers in de zaal. Dus vragen we je vriendelijk om tijdens de voorstelling je mobiele telefoon uit te schakelen of de vliegtuigmodus in te schakelen.

We hebben een supergezellige foyer waar je kunt ontspannen en genieten van lekkere warme en koude drankjes. Drankjes (vallende flesjes) en etenswaren (krakende zakjes) kunnen voor overlast zorgen, dus daarom willen we liever geen drank- en etenswaren in de zaal. In ons hele gebouw geldt een rookverbod.

Kom gerust wat eerder! We hebben een kindvriendelijke bar waar moeders met kinderwagens even welkom zijn als vaders met kleuters op loopfietsen, grootouders met kleinkinderen of tieners met of zonder lief. Je vindt er tijdschriften, lekkere drankjes, kleurplaten, spelletjes en standaard een grote verkleedkist vol met maffe theaterkostuums.
Voor de kinderen zijn er in de grote zaal uiteraardstoelverhogers beschikbaar.