Veel gestelde vragen

Voorstellingen en activiteiten

Hieronder vind je alle informatie over jouw bezoek aan het Hofpleintheater. Heb je een vraag, en wordt deze hieronder niet beantwoord? Neem dan contact met ons op. Wij helpen jou graag verder.

Voorstellingen

Voor het bezoeken van onze voorstellingen in het Hofpleintheater is een coronatoegansbewijs (CTB) noodzakelijk voor publiek vanaf 13 jaar.

 

Lessen en repetities

Deelnemers en spelers vanaf 18 jaar in de vrije tijd (lessen, producties, workshops) hebben een CTB nodig. Hieronder vallen ook ouders die meedoen aan de peutertheaterlessen of bij de kinderfeestjes zijn. Wachtende ouders van deelnemers en spelers hebben zowel op de Theaterschool als in het Hofpleintheater een CTB nodig.

 

Mondkapjes

Op de Theaterschool (Pieter de Hoochweg in Delfshaven) is het van maandag tot en met vrijdag weer verplicht om een mondkapje te dragen. Dit is omdat deze locatie doordeweeks wordt gedeeld met de MBO Theaterschool en binnen het MBO het dragen van een mondkapje weer verplicht is. Op zaterdag en zondag hoeft het dus niet.

Kaarten kunnen momenteel alleen online en telefonisch gereserveerd worden, en per iDEAL betaald worden. I.v.m de coronamaatregelen kan er niet meer contant betaald worden op locaties van Jeugdtheater Hofplein, en worden er geen kaarten aan de kassa verkocht. Kaarten dienen altijd vooraf gereserveerd te worden.

 

Online kaarten reserveren

Kaarten voor alle voorstellingen, workshops en activiteiten zijn te koop via deze website. Van je aankoop krijg je per e-mail een bevestiging, met een link naar de e-tickets. Print ze uit en neem ze mee naar de voorstelling. Ook is het mogelijk om de streepjescode op je e-ticket aan de zaaldeur te tonen op een smartphone of tablet. Je kan een e-ticket meerdere keren uitprinten, maar aan de zaaldeur kan deze natuurlijk maar één keer worden gescand.

 

Telefonisch kaarten reserveren

Telefonisch reserveren is mogelijk van maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur via (010) 243 50 55. Na een telefonische reservering ontvang je een mail met de betaallink zodat je de kaarten per iDEAL kunt afrekenen.

Wanneer je geen gebruik kunt maken van de door jouw gekochte kaarten, neem dan uiterlijk 48 uur voor aanvang van de voorstelling contact op met de publieksservice van Jeugdtheater Hofplein. Wij verplaatsen de kaarten kosteloos naar een andere speeldatum of zetten ze om in een voucher voor een bezoek aan een andere voorstelling.

De publieksservice is bereikbaar van maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur via (010) 243 50 55.

Heb je kaarten voor een voorstelling, maar kun je niet komen i.v.m. corona-gerelateerde klachten en is het binnen 48 uur voor aanvang van de voorstelling? Neem in dit geval zo snel mogelijk contact op zodat we een passende oplossing kunnen zoeken.

Bij een aantal voorstellingen reserveer je een kaartje inclusief consumptie. Deze voorstellingen spelen zonder pauze en het drankje dat is inbegrepen krijg je voorafgaand aan de voorstelling mee de zaal in. Dit staat klaar* en hoef je niet bij de bar op te halen.

* Je kan kiezen uit een assortiment van non-alcoholische dranken.

Als voorstellingen moeten worden opgeschort i.v.m. nieuwe corona-maatregelen, dan kun je je kaarten inwisselen voor een voucher voor toekomstige voorstellingen.

Een donatie doen om Hofplein te ondersteunen wordt natuurlijk ook zeer gewaardeerd.

Je kunt alleen het Hofpleintheater betreden met een geldig toegangsbewijs (kaartje voor een voorstelling of activiteit). Deze wordt bij de ingang door een medewerker van Hofplein gecontroleerd. Het theater gaat een uur voor aanvang van de voorstelling open. Coronatoegangsbewijs Als je 13 jaar of ouder bent is het tonen van een Coronatoegansbewijs (CTB) noodzakelijk. De QR-code in de CoronaCheck-app laat je samen met je toegangskaartje scannen bij de ingang. Dit mag een vaccinatie-, test- of herstelbewijs zijn. Het scannen van het CTB neemt extra tijd in beslag. Om een lange wachtrij te voorkomen willen we je verzoeken om op tijd naar het Hofpleintheater te komen.

Bezoekers van voorstellingen in de grote zaal krijgen bezoekers een ticket met een rij- en stoelnummer.

Bezoekers van voorstellingen in de Zadkinezaal mogen zelf een plekje uitzoeken, dit is ongeplaceerd.

De bar is voorafgaand en na afloop van de voorstelling geopend. Dit mag je zelf bij de bar bestellen en vervolgens mag je zelf een plekje uitzoeken. Anderhalve meter afstand bewaren is niet meer noodzakelijk in het theater.

De locaties van Jeugdtheater Hofplein zijn momenteel pin-only. Door alle maatregelen rondom corona kan er niet langer met contant geld betaald worden.

De toiletten in de foyer zijn toegankelijk voor kinderen onder de 13 jaar en het mindervalide toilet voor mindervaliden. Overige bezoekers gebruiken de toiletten op de entresol.

Het Hofpleintheater heeft in alle zalen en studio’s plaatsen voor rolstoelgebruikers en een lift om mindervalide bezoekers naar boven te helpen. Neem contact op om de speciale rolstoelplaatsen te reserveren. Op de avond zelf begeleiden we je via de lift naar je plaats en helpen we waar nodig.

Reis op dit moment zoveel mogelijk alleen met jouw eigen huishouden naar het Hofpleintheater.

Het Hofpleintheater bevindt zich in het grote scholencomplex aan het Benthemplein, tussen de scholen Grafisch Lyceum en Zadkine College in.

Er is voldoende parkeergelegenheid voor en achter het gebouw. Tot 23:00 uur is het dagelijks betaald parkeren.

Bij alle voorstellingen staat een leeftijdsadvies dat zorgvuldig bepaald wordt door de makers of een gezelschap. De leeftijdsaanduiding zorgt ervoor dat de voorstelling niet te spannend of niet te ingewikkeld en vooral leuk en geschikt is voor kinderen met de juiste leeftijd of ouder. Wij houden ons aan de gestelde leeftijd en vragen je vriendelijk deze leeftijdsgrens aan te houden voor je plezier en dat van onze andere gasten. Baby's kunnen helaas niet mee de voorstelling in.

Na aanvang van de voorstelling doen we ons best om je alsnog een plek te geven in de zaal. Soms is dat, op verzoek van de maker of een gezelschap, niet mogelijk. Er is in dit geval geen recht op restitutie of andere vorm van compensatie.

In en rond ons hele gebouw en op de trappen voor de ingang geldt een rookverbod.

"Mag ik foto’s, video- of audiomateriaal maken?" Nee, want dit stoort de spelers op het toneel en de medebezoekers in de zaal. Dus vragen we je vriendelijk om tijdens de voorstelling je mobiele telefoon uit te schakelen of de vliegtuigmodus in te schakelen.

Voor kinderen zijn in de grote zaal stoelverhogers beschikbaar.