Internationaal top-schrijfster Leïla Slimani in het Hofpleintheater!

Op donderdag 31 oktober om 20.00 uur hebben we de internationale top-schrijfster Leïla Slimani in huis. Ze vertelt over haar internationale bestseller ‘Een zachte hand’. tijdens het maandelijkse literatuurprogramma ‘Boek en Meester’ dat plaatsvindt. Zij wordt geïnterviewd door Ernest van der Kwast.

Leïla Slimani (Marokko, 1981) is schrijfster en journaliste, en ze is door president Emmanuel Macron benoemd tot ambassadeur voor de francofonie. Ze debuteerde in 2014 met de roman In de tuin van het beest die wordt verfilmd. Met Een zachte hand won ze de Prix Goncourt 2016 en er werden meer dan 600.000 exemplaren van verkocht in Frankrijk.
Op reële en indringende wijze beschrijft Leïla Slimani de ergste nachtmerrie van ouders die de zorg voor hun kinderen uitbesteden. Myriam en haar man zoeken een nanny voor hun twee kinderen. Na een intensieve zoektocht vinden ze in Louise de perfecte oppas, die al snel de harten van de kinderen verovert. Louise nestelt zich steeds dieper in het huishouden, maar begint ook vreemde trekjes te vertonen. Het benauwt Myriam, maar ze sust haar gevoel van onbehagen. Als ze uiteindelijk doorheeft wat Louise drijft, is het te laat. Een zachte hand is een eigentijds, sociaal drama met haarscherpe psychologische portretten en een huiveringwekkend plot.

‘Een belangrijk boek […] Het geeft een vlijmscherp tijdsbeeld van hoe wij omgaan met opvoeding, met klassen, met discriminatie. En dat in een bij vlagen poëtische stijl, met veel oog voor suspense.’ Livre Magazine
‘De moderne klassenstrijd gevangen in een glasheldere, ijzingwekkende literaire novelle.’ Trouw


Info

Op donderdag 31 oktober om 20.00 uur hebben we de internationale top-schrijfster Leïla Slimani in huis. Ze vertelt over haar internationale bestseller ‘Een zachte hand’. tijdens het maandelijkse literatuurprogramma ‘Boek en Meester’ dat plaatsvindt. Zij wordt geïnterviewd door Ernest van der Kwast. Leïla Slimani (Marokko, 1981) is schrijfster en journaliste, en ze is door president […]