Jeugdtheater Hofplein en het coronavirus

Update: 20 november – In de persconferentie van dinsdag 17 november jl. is aangekondigd dat theaters weer (beperkt) open mogen. Gelukkig is inmiddels ook het Hofpleintheater weer geopend voor publiek.

 

Voorstellingen

Er spelen weer voorstellingen voor publiek in het Hofpleintheater. Dat is goed nieuws! We ontvangen maar wat graag weer kinderen, jongeren en hun families in ons theater. Natuurlijk met inachtneming van de geldende maatregelen en jammer genoeg nog steeds maar 30 bezoekers per zaal.

In het Hofpleintheater geldt:

  • Er wordt bij de ingang een check gesprek met je gevoerd;
  • Er wordt 1,5 meter afstand gehouden tussen volwassenen en jongeren en volwassenen;
  • Er zijn verplichte looproutes;
  • Placeren wordt in de zaal gedaan, je kunt niet je eigen plaats uitkiezen;
  • Er worden extra hygiëne maatregelen genomen;
  • Mondkapjes: bij Hofplein zetten we ‘m op! Als je in de zaal zit, mag deze af.

Alle bezoekersinformatie vind je hier.

We verwelkomen je graag in het Hofpleintheater. Bekijk de agenda om te zien wat je allemaal voor leuks kunt beleven en bewonderen bij Hofplein!

 

Lessen en repetities

Theaterlessen en repetities gingen de afgelopen weken al door. Op alle 13 locaties in en rond Rotterdam blijven de geldende coronaregels onveranderd van kracht. Iedereen boven de 12 jaar draagt binnen een mondkapje zodra je rondloopt; loop je rond, kapje op je mond! In de studio’s mogen de mondkapjes af. Voor kinderen onder de 12 jaar geldt deze plicht niet, maar als je het zelf fijn vindt, mag het natuurlijk wel.

Ondanks de bijzondere omstandigheden en een berg regels vinden wij het nog steeds vooral heel fijn dat we gewoon door kunnen gaan met samen theater maken, dus graag tot in de les of repetitie!

 

Voor de zekerheid!

Hoest je, heb jijzelf of een van jouw huisgenoten koorts, ben je getest op corona en wacht je nog op uitslag, of is bij jezelf of een van jouw huisgenoten corona vastgesteld, dan kun je niet naar de les of repetitie komen. Hofpleiners onder de 12 jaar met alleen verkoudheidsklachten kunnen wél gewoon naar les of repetities komen.