Jeugdtheater Hofplein en het coronavirus

Update: 16 oktober

 

Lessen en repetities

In de persconferentie van dinsdag 13 oktober jl. zijn nieuwe en ingrijpende coronamaatregelen aangekondigd. Gelukkig kunnen de theaterlessen en repetities van Jeugdtheater Hofplein blijven doorgaan. Op alle 13 locaties in en rond Rotterdam blijven de al geldende coronaregels van kracht zodat we met elkaar op een veilige manier theater kunnen blijven maken. Aanvullend hierop draagt iedereen boven de 12 jaar binnen een mondkapje zodra je rondloopt; loop je rond, kapje op je mond! In de studio’s mogen de mondkapjes af. Voor kinderen onder de 12 jaar geldt deze plicht niet, maar als je het zelf fijn vindt, mag het natuurlijk wel.

Voorstellingen

Ook in het Hofpleintheater mogen vanaf 14 oktober jl. nog maximaal 30 bezoekers. Helaas zijn er niet langer uitzonderingen op deze regel mogelijk en dus ook niet voor Jeugdtheater Hofplein. Bij alle voorstellingen zorgen wij voor maximaal 30 bezoekers per ruimte, acteurs en personeel worden hierbij niet meegerekend.

Met pijn in ons hart hebben we moeten besluiten dat De club van lelijke kinderen voorlopig níet verder speelt in de vier weken gedeeltelijke lockdown. We hopen dat we later in november alsnog kunnen gaan spelen. We nemen zo spoedig mogelijk contact op met iedereen die al kaartjes heeft gekocht.

Ondanks dat dit een pijnlijk besluit is, blijft Hofplein theater maken. Hopelijk zien we je snel bij het HerfstFEESTival, Verhalen uit de hoge hoed en de vakantieworkshops. Want dat kan gewoon, veilig bij Hofplein!

  • Er wordt 1,5 meter afstand gehouden tussen volwassenen en tussen jongeren en volwassenen;
  • Er zijn verplichte looproutes in het theater;
  • Bij Jeugdtheater Hofplein zetten we een mondkapje op, medewerkers én bezoekers vanaf 13 jaar;
  • Er wordt in de zaal geplaceerd;
  • Er zijn extra hygiëne maatregelen genomen;
  • Er kan een checkgesprek gevoerd worden voor binnenkomst. Gegevens van dit gesprek worden niet bewaard, in lijn met de AVG-wet.

Vragen? 

Veel gestelde vragen en antwoorden over een bezoek aan een voorstelling van Jeugdtheater Hofplein en de coronamaatregelen vind je hier.

Veel gestelde vragen en antwoorden over cursussen en repetities en de coronamaatregelen vind je hier.