Jeugdtheater Hofplein krijgt ruim € 67.000 van Kickstart Cultuurfonds

Jeugdtheater Hofplein krijgt een kleine €70.000 van Kickstart Cultuurfonds om het theater, en specifiek de foyer, coronaproof te maken. De ventilatie van de foyer wordt aangepakt evenals de horecavoorzieningen. Naast een uitbreiding van zitplaatsen, bestel je binnenkort met je smartphone aan tafel je drankje en word je bediend in plaats van dat je zelf in de rij aan de bar moet staan.

Het feit dat kinderen tot 12 jaar geen afstand meer hoeven te houden biedt Hofplein al meer mogelijkheden bij het gebruik van de theaterzaal, waarin gelukkig geschikte ventilatie aanwezig is. De grote zaal van het Hofpleintheater kan met een optimale bezetting bijna volledig gebruikt worden (450 van de 496 stoelen). Een optimale bezetting betekent in dit geval wel vooral kinderen tot 12 jaar en even wat minder ‘oudere’ bezoekers!

Caroline Pietermaat, algemeen directeur: ‘we zijn superblij met deze steun van Kickstart Cultuurfonds en kunnen nu weer meer voorzieningen treffen om ons publiek op een veilige manier te ontvangen. We kunnen niet wachten al die blije gezichten weer te zien binnenstappen in die magische wereld van hún eigen theater dat al 35 jaar niet weg te denken is uit Rotterdam’.

Kickstart Cultuurfonds
Het Kickstart Cultuurfonds is een tijdelijk fonds en biedt financiële ondersteuning aan theater- en concertzalen, producenten van professionele podiumkunsten en musea om aanpassingen aan de 1,5 metersamenleving door te kunnen voeren.

Zodat de deuren open kunnen, producties weer op de planken kunnen en het publiek weer live, fysiek in aanraking komt met kunst en cultuur. Kunst en cultuur verbinden mensen met elkaar en zijn daarmee onmisbaar voor een vitale samenleving.

Info

Jeugdtheater Hofplein krijgt een kleine €70.000 van Kickstart Cultuurfonds om het theater, en specifiek de foyer, coronaproof te maken.