Kapsalon Hofplein

Kapsalon Hofplein

Op woensdag 19 januari 2022, werden theaters in heel Nederland eenmalig omgebouwd tot kapsalon. Jeugdtheater Hofplein deed hier aan mee. Samen met de kappersopleiding van het Zadkine, is het Hofpleintheater omgetoverd tot een echte kapsalon: Kapsalon Hofplein. Wachten bij de kapper is nog nooit zo leuk geweest!

Na het maken van een afspraak kon je met mondkapje en geldige QR-code in het theater, op anderhalve meter afstand, terecht voor een nieuwe coupe. Ondertussen konden de wachtenden genieten van stukjes theater door Stippel en Mark van Vliet.

    Kapsalon Theater
    De ludieke actie is een initiatief van Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge en is bedoeld om aandacht te vragen voor de noodlijdende cultuursector, die nog steeds gesloten moet blijven. Na twee jaar coronabeleid is helaas de conclusie dat de culturele sector, samen met de horeca, telkens de minste prioriteit krijgt.

De cultuursector heeft zich altijd flexibel, zorgvuldig en met inlevingsvermogen tot het Coronabeleid opgesteld. Uit onderzoek is gebleken dat gedurende de openstelling er nauwelijks besmettingen in de theaters zijn waargenomen.

Het gebrek aan perspectief en korte termijn communicatie is voor de culturele sector onwerkbaar. Voor het openstellen van theaters is voorbereiding benodigd en kan niet op stel en sprong na een ‘weegmoment’.

We zijn blij met deze eenmalige actie een manier gevonden te hebben om op een ludieke manier én volgens de geldende regels, de aandacht te vestigen op de nijpende situatie in de culturele sector.

Meer informatie over deze actie vind je hier.

Info

De ludieke actie ‘Theater Kapsalon’ is bedoeld om aandacht te vragen voor de noodlijdende cultuursector, die nog steeds gesloten moet blijven. In heel Nederland worden theaters omgebouwd tot kapsalon.